cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Julve assumeix la gestió de residus amb l'objectiu de l'«abocament zero»

La nova consellera insular de Cooperació Local garanteix «continuisme»

73388

La presa de possessió va ser molt emotiva perquè hi eren presents els seus familiars.

P.B.

J.TORRESPalma.
La manacorina Catalina Julve va prendre ahir possessió del càrrec com a consellera de Cooperació Local i Residus del Consell de Mallorca, després de la sobtada mort del seu antecessor, el també manacorí Miquel Riera. Julve anuncià una política «continuista» i es posà la fita d'assolir l'«abocament zero» a Mallorca el 2010.

En un acte més emotiu del que és costum, Julve va assumir el nou repte envoltada de familiars i amics i de tot l'equip de govern del Consell, però sense la presència de cap membre de la resta de partits de l'oposició. La presidenta, Maria Antònia Munar, definí el moment com «agredolç», perquè l'arribada d'una dona jove i «preparada» a l'equip de govern es produïa després de la pèrdua del qui fora batle de Manacor, Miquel Riera.

Precisament Julve va aprofitar la seva intervenció per recordar el «magisteri» del seu predecessor. La nova consellera, periodista, de 33 anys, casada i amb dos fills, substituirà també Riera com a portaveu d'ALM-UM a l'Ajuntament de Manacor i optarà a la batlia el 2007.

Ahir, després d'assumir el nou càrrec, garantí «continuisme» tant pel que fa a l'àmbit de Cooperació Local, on mantindrà els convenis i el Pla d'Obres i Serveis per ajudar els municipis a prosperar; com en la política de Residus, on perseguirà l'objectiu d'eliminar els abocaments incontrolats per aconseguir aplicar l'«abocament zero» a Mallorca l'any 2010.

Més reciclatge
Serà Julve qui haurà d'impulsar l'aplicació del nou Pla de Residus que, entre altres mesures, preveu duplicar els dos forns d'incineració de residus existents a Son Reus. La consellera assegurà ahir que respecta les crítiques de l'oposició però hi ha fems que no es poden reciclar. Amb tot, avançà que un dels eixos de la seva actuació en el futur consistirà a potenciar el reciclatge a Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris