cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El PSM denuncia una «crisi» en tots els sectors menys en la construcció

Crespí s'estrena de candidat criticant la política econòmica del PP

El candidat del PSM a les properes autonòmiques, Mateu Crespí, s'estrenà ahir en el càrrec en una compareixença conjunta amb el portaveu parlamentari, Pere Sampol. Ambdós denunciaren que la política econòmica del Govern balear ha provocat una «crisi generalitzada», que es deixa notar en tots els sectors econòmics excepte el de la construcció i la immobiliària.

Per corroborar l'afirmació, els nacionalistes aportaren dades de l'INE que demostren que durant el 2005 tancaren 30 empreses dedicades a la indústria agroalimentària; 9 del tèxtil; 17 de la confecció i pelleteria; 20 de la fusta; 11 teuleres; 9 de construcció de maquinària; 20 de fabricació de mobles; i 7 de bijuteria.

En el cas del comerç al menor, les empreses que tancaren foren 1.291; i pel que fa a l'hostaleria, 104 hotels, 778 restaurants i 374 bars i cafeteries cessaren l'activitat l'any passat. Per contra, en el ram de la construcció es crearen 544 empreses i en el de les immobiliàries, 1.762, gairebé duplicant les existents.

Sampol acusà el PP de sotmetre a una «fortíssima crisi» l'economia productiva i fomentar, només, l'especulativa. Segons el nacionalista, només les immobiliàries i l'obra pública sostenen ara el creixement econòmic i la generació d'ocupació, però el model econòmic del PP és un «campi qui pugui», que procura «menjar avui a base de vendre patrimoni i de destruir territori».

El candidat, Mateu Crespí, proposà una bateria d'actuacions per millorar la qualitat de l'oferta, diversificar l'economia i protegir el territori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris