nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

La concertada diu que l'acceptació del trilingüisme serà majoritària

Aquests centres docents aplaudeixen la reducció d'hores en català


La presidenta de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE) a les Balears, Magdalena Mateu, considerà ahir que el model trilingüe, que aprovarà la Conselleria d'Educació per introduir l'anglès en detriment del català i del castellà, «tindrà una gran acceptació als col·legis concertats que representam».

Mateu assegurà que «volem que quan un alumne acabi segon de batxillerat sàpiga escriure i parlar correctament el castellà, el mallorquí -que és com anomenam el català a Mallorca- i, si pot ser, també l'anglès».

Mateu realitzà aquestes declaracions després de presentar les esmenes que les associacions contràries a la futura llei orgànica de l'educació (LOE) han presentat als grups del Senat. L'acompanyaven la presidenta estatal de la CECE, Isabel Bazo; el president estatal de la Confederació Catòlica de Pares d'Alumnes (Concapa), Luis Carbonel; i el representant d'aquesta entitat a les Balears, Jordi Llabrés.

Tot i que la compareixença dels representants estatals i locals d'ambdues entitats tenia com a objectiu cridar l'atenció sobre els aspectes de la LOE que «ens preocupen i alarmen», en paraules de Carbonel, tots quatre també aprofitaren l'avinentesa per felicitar el departament d'Educació i Cultura per les seves darreres iniciatives. De la mateixa manera, es defensaren de l'afirmació que l'escola concertada posa entrebancs a l'acceptació d'estrangers.

En aquest context, Mateu felicità la Conselleria «perquè permet que els pares triïn la llengua en què els seus fills aprendran a llegir i a escriure», i es mostrà esperançada que aquesta opció no es refereixi just als infants de 3 anys.

Per acabar, els presents també agraïren al departament regit per Francesc Fiol que elabori «un decret que permetrà ampliar l'oferta de places de l'escola concertada, on serà possible concertar l'etapa infantil i el batxillerat», en paraules de Carbonel. El president de la Concapa afegí que «aquest decret s'emmarcarà en un any en què s'inauguraran tretze centres públics a les Balears».

D'altra banda, Bazo i Carbonel explicaren els motius principals pels quals s'oposen a la LOE i anunciaren noves mobilitzacions, previstes per al mes d'abril. En criticaren, sobretot, que «atempta contra la llibertat d'elecció de centre» i que «empeny els alumnes cap al fracàs escolar». Així mateix, denunciaren que «no inclou com a la religió com a assignatura avaluable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris