nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El batle ignora un acord plenari i permet l'ampliació del Corral Serra

No presentà al·legacions perquè no s'ampliï la planta de tractament amb 40.000 m2 més

El batle de Santa Margalida, Antoni del Olmo -PP-, ha incomplert l'acord plenari que l'obligava a presentar al·legacions a la revisió del Pla director sectorial de residus aprovat fa poc pel Consell de Mallorca.

La nova normativa suposa que s'ampliïn en 40.000 metres quadrats les instal·lacions de tractament de residus del Corral Serra. En qualsevol cas, l'estudi d'impacte ambiental que acompanya el text adverteix que la planta de reciclatge serà visible des de les muntanyes d'Artà i que les instal·lacions poden provocar males olors en algunes zones de Can Picafort i de Santa Margalida.

Moció
El 10 d'octubre, el PSOE i el PSM de Santa Margalida presentaren una moció en el ple per demanar que l'Ajuntament s'oposàs a l'ampliació esmentada amb la presentació d'un escrit raonat. Així mateix, demanaven que un tècnic independent comprovàs si la reforma del Corral Serra s'ajusta a la llicència concedida per la Sala o si, com sospita l'oposició, excedeix el volum permès, de manera que l'aprovació del Pla sectorial suposaria la legalització de l'obra.

Ara, quan han passat gairebé quatre mesos des que s'aprovà la moció amb el vot favorable de tots els regidors de l'oposició -PSOE, PSM i UM- i l'abstenció de l'equip de govern -PP-CPU-, el primer edil ha confirmat que descartà la possibilitat d'al·legacions «perquè no vull perdre el temps, ja que de tota manera en el Consell de Mallorca fan el que volen».

Ahir durant el ple ordinari, Antoni Reus, regidor del PSM a Santa Margalida, recriminà a Antoni del Olmo l'incompliment de l'acord que com a batle «està obligat a executar per llei».

Ara el terme per presentar al·legacions al Pla director sectorial de residus sòlids de Mallorca ja ha expirat, per la qual cosa l'edil nacionalista al Consistori de la localitat, Antoni Reus, descarta l'opció d'acudir al jutge. «Ara sí que no es pot canviar res», va concloure.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris