nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El PSOE proposa una falca verda entre el centre i el futur polígon

Creuen que al projecte actual les zones verdes estan massa aïllades

M.M.Inca.
El portaveu del PSIB-PSOE d'Inca, Xavier Ramis, ha presentat una sèrie d'al·legacions a l'aprovació inicial del tercer polígon d'Inca que tindrà una superfície total de 44.000 metres quadrats. El PSOE, entre d'altres coses, demana a l'equip de govern que traslladi les zones verdes -que al projecte estan dibuixades a l'entrada des de Palma- al costat de la zona d'oci i espectacles que s'ubicarà prop del camp del Sallista.

D'aquesta manera, creuen els socialistes, es crearia una falca verda que separaria la zona industrial de la zona d'oci i esports i, a més, en concentrar els espais verds, s'estalviaria en manteniment i s'aproximaria el parc al centre d'Inca. «Així la nostra ciutat podria comptar amb una gran zona d'oci per als inquers i la gent de la comarca de més fàcil accés de vianants des del centre de la ciutat on els aparcaments, la zona d'oci i els jardins es trobarien junts», diuen.

El PSOE també demana que s'augmenti el nombre de places d'aparcament als vials que envoltarien aquesta falca verda, a fi que aquest es converteixi en un espai preparat per a grans concentracions. Així mateix demana que en aquest indret es faci una gran esplanada per a actes i concentracions a cel obert.

Al marge d'aquests suggeriments, el PSOE considera que el pla parcial del polígon que s'aprovà al ple no adopta les mesures necessàries per l'estalvi d'energia i d'utilització d'energies renovables. Per això, proposen que es planifiqui un sistema de recollida pneumàtica soterrada i que, a més, la recollida d'aigües pluvials inclogui un sistema d'aprofitament pel rec de les zones verdes.

Per tal que els jardins siguin més sostenibles també volen que un 30 per cent de les plantes siguin espècies autòctones del Mediterrani. En aquest sentit també proposen que es faci un estudi per l'aprofitament d'energies alternatives.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris