nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

AIPC al·legarà a la llei de municipis perquè «nega el dret a segregar-se»

Els del Porto Cristo diuen que el nou text podria ser «anticonstitucional»

L'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), soci de govern municipal del PP a l'Ajuntament de Manacor, ha anunciat que al·legarà a l'avantprojecte de llei de municipis que prepara el conseller d'Interior, José María Rodríguez, en considerar que el text «podria ser il·legal a més d'injust ja que posa traves a la independència de les localitats». El seu portaveu, Jaume Brunet, reconegué ahir que està «políticament emprenyat» amb el contingut de la norma.

L'esmentada llei regula les possibles segregacions de nuclis amb unes condicions que segons el portaveu d'AIPC «fan impossible la independència». Brunet ho considera il·legal ja que «tenim dubtes que s'intenti regular el dret a la independència amb condicions que ningú podrà complir». Les clàusules de la discòrdia se centren que perquè un nucli es pugui segregar ha de tenir més de 10.000 habitants i el que queda també, a més d'haver de tenir 5 quilòmetres de sòl rústic amb el nucli de població més pròxim.

Per Brunet «aquestes condicions són impossibles d'aconseguir. Porto Cristo té 7.000 habitants i en un futur podrien arribar als 10.000, anant bé que Manacor també supera la xifra. El problema és que com a nuclis pròxims tenim s'Illot o Son Carrió que estan a menys de 5 quilòmetres». En altres casos hi ha, per exemple, Can Picafort i Santa Margalida. Segons Brunet, «així Can Picafort, si volgués, no podria separar-se mai de Santa Margalida perquè Can Picafort pot créixer però Santa Margalida no podria arribar mai als 10.000 habitants». Un altre cas semblant seria s'Arenal i Llucmajor però en idèntica situació que Porto Cristo i Manacor.

Al seu parer, «mai podrem ser independents jurídicament». Brunet apunta que «tot això fa olor a negar el dret a segregar-se en lloc de regularitzar-ho». Així, des d'AIPC anuncien que al·legaran a l'avantprojecte de llei amb recursos primer com a partit polític per després intentar parlar amb els socis del PP al govern municipal de l'Ajuntament de Manacor per intentar fer actuacions conjuntes si els populars hi venguessin a bé.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris