lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Fiol proposà minvar la representació sindical per reformar el Consell Escolar

Una comissió mixta treballa en la incorporació dels directors al màxim òrgan consultiu

75078

Francesc Fiol en una reunió amb representants del sindicats de professors, un col·lectiu que s'ha mostrat combatiu.

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, supedita qualsevol modificació del Consell Escolar autonòmic, màxim òrgan consultiu en matèria educativa, a una minva en la representació de les organitzacions sindicals.

Aquesta fou la seva resposta a una petició d'incorporació formulada per l'Associació de Directors de Centres d'Infantil i de Primària de Mallorca (Adipma) en una reunió mantinguda el 18 de gener al seu despatx.

El conseller manifestà que, en cas de participar-hi Adipma, hauria de ser en detriment de la representativitat dels sindicats.

Plantejament
Els representants dels directors li respongueren que ells no pretenen llevar representativitat als sindicats ja que Adipma no és una associació professional i que els seus objectius no són de caràcter sindical. Amb aquests plantejaments de cada part, s'acordà la creació d'una comissió mixta conselleria/directors per treballar en la incorporació d'Adipma al Consell Escolar autonòmic.

Els directors fonamenten la seva aspiració en el fet que poden aportar informacions de primera mà basades en el dia a dia dels centres educatius.

El Consell Escolar autonòmic és un organisme que ha de ser informat sobre totes les modificacions importants que es produeixin en matèria educativa perquè s'hi pronunciï.

Va ser creat durant la legislatura anterior i, en produir-se el canvi de Govern, s'optà per mantenir l'estructura acordada amb el Pacte de Progrés.

Les associacions de directors, tant la d'Infantil com la de Primària, no existien en el moment de l'aprovació del decret de creació del Consell Escolar autonòmic. De fet, són organitzacions que sorgiren després de les eleccions autonòmiques, en el moment en què s'havia de començar a desplegar l'aplicació de la LOCE, coneguda popularment com Llei de qualitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris