lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Detinguts 19 guàrdies civils a Màlaga per cobrar a les duanes de l'aeroport

Demanaven a ciutadans xinesos 50 euros per no retenir-los l'equipatge

La Guàrdia Civil ha detingut 19 agents destinats a la Unitat Fiscal de l'aeroport de Màlaga per la seva presumpta vinculació amb el cobrament de petites quantitats als viatgers a canvi d'agilitar o ometre els tràmits duaners en matèria de control d'equipatges. Els agents cobraven entorn de 50 euros per no denunciar quantitats superiors al permès d'alcohol o tabac.

Fa alguns mesos la Guàrdia Civil va rebre una informació que assegurava que diversos components del Cos donaven a entendre a ciutadans xinesos que arribaven a l'aeroport que havien de pagar 50 euros, a canvi que els policies fessin «la vista grossa» i no els retinguessin els seus equipatges.

La Direcció de la Comandància de Màlaga va muntar un dispositiu especial per acabar amb aquestes presumptes activitats delictives.

En els últims mesos es van obtenir nombroses evidències judicials (registres de les càmeres de seguretat, manifestacions voluntàries de viatgers, etc.) que permeteren concloure que un reduït nombre d'agents cobraven petites quantitats de diners a canvi d'agilitar o d'ometre els tràmits duaners dels equipatges de viatgers extracomunitaris o per realitzar tràmits inexistents a viatgers comunitaris.

Durant la investigació es va conèixer que aquesta era una «pràctica habitual» d'un grup d'agents de la Secció Fiscal de l'aeroport de Màlaga, fet pel qual la comunitat xinesa establerta a la Costa del Sol advertia els seus familiars i amics que, quan viatjassin fins a Màlaga, portassin a mà un bitllet de 50 euros, a fi d'evitar problemes duaners.

Les detencions d'aquests 19 agents, per haver realitzat de forma continuada unes activitats que presumptament podrien constituir delicte de suborn, es van realitzar entre dissabte i ahir. L'operació segueix oberta. Per evitar una reducció de la seguretat a l'aeroport, les places dels agents detinguts han estat cobertes provisionalment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris