nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

La ruta cultural ja és una realitat un cop arreglats els camins rurals

Uns 80 quilòmetres d'antigues vies han quedat totalment millorats

Una vegada acabada l'adequació d'uns 80 quilòmetres de camins rurals de tot el municipi, el poble de Sencelles ja disposa d'una ruta cultural i cicloturística que pretén activar i promocionar tots els jaciments que es troben a l'entramat de les múltiples vies rurals del poble.

El projecte ha estat finançat íntegrament per la Conselleria de Turisme del Govern balear dins el Pla de desestacionalització turística i ha tingut un cost total d'1.250.000 euros.

El batle de la localitat, Antoni Ferrer (PP), explicà que «Sencelles és un terme molt gran en el qual existeixen molts camins rurals i era una necessitat imperiosa asfaltar-los i arreglar-los tots perquè estaven en molt mal estat de conservació».

Ferrer digué que «també s'han millorat les rutes cicloturístiques establertes pel Govern balear i s'han afegit altres camins de ruta per poder donar al cicloturista l'opció de poder veure el camp mallorquí del Pla de Mallorca». El batle assegurà que es tracta d'unes vistes «precioses i molt agradables». Així es vol fomentar el turisme cultural i esportiu per aquest poble de l'interior de l'Illa.

La nova ruta inclou a més la visita als jaciments de què disposa Sencelles, com els talaiots de Son Fred, ja que el projecte de millora de camins també ha tingut en compte la senyalització de les vies rurals, a més de la millora dels accessos de les múltiples finques a la carretera.

Les actuacions de millora dels camins rurals de Sencelles començaren el mes de juliol passat amb l'asfaltatge del camí de Moreió i han continuat tots aquests mesos amb els camins del Terrer Blanc, una bifurcació de Moreió, Son Arrossa, Son Boi, es Campàs, Son Roig, el camí de Binissalem, ses Rotes, el camí de Montuïri, el de la Beata, el de Jornets i de Son Verd, entre molts d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris