cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Salut vol fer cursos per deixar de fumar a tots els centres sanitaris

Ja són 28 els ambulatoris que ofereixen aquest servei als fumadors

Un dels principals objectius de la Conselleria de Salut per aquest any és que tots els centres d'Atenció Primària puguin impartir cursos de deshabituació tabàquica.

De fet, en el que duim d'any ja són quatre els centres de Salut en què s'han començat a fer els cursos i amb aquest ja són 28 els que ofereixen aquest suport als fumadors que volen abandonar l'hàbit.

Des que el passat mes de juliol entràs en vigor la llei autonòmica i quan a principis d'any ho féu la normativa estatal antitabac, cada vegada són més els fumadors que s'acosten als centres de salut per demanar ajuda als professionals sanitaris.

De fet, en aquest moment hi ha 13 cursos en marxa. Alguns centres de salut com el de s'Escorxardor no sols n'imparteix un, sinó que en té en preparació un altre per afrontar l'elavada demanda.

La coordinadora de tabaquisme d'Atenció Primària, Helena Girauta, té un objectiu molt clar: «Que no quedi cap persona que vulgui deixar de fumar sense el suport de professionals». Per això, des de ja fa uns mesos s'ha iniciat una important tasca de formació de deshabituació tabàquica de professionals sanitaris i s'han començat els cursos d'ajut i suport.

Els cursos consisteixen en teràpies grupals i atenció individualitzada, en els quals es donen als pacients des de consells per reduir el consum a recomanacions i pautes de conducta per abandonar l'hàbit.

En concret, el curs té una durada de sis setmanes. Cada setmana el pacient té una sessió de dues hores. Després es fan sessions de seguiment, que es fan cada tres mesos. Girauta destaca la importància dels cursos ja que «deixar el tabac no és fàcil, però el més complicat és mantenir-se sense fumar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris