nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

La falca verda, un desgavell d'obres

El PSM acusa el Govern Cirer de repetir al futur parc de la Riera les mateixes errades de les Estacions

El grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma ha llançat un nou senyal d'alerta sobre el futur de la falca verda: «L'equip de govern de Catalina Cirer està cometent a les obres del parc de la Riera els mateixos errors de les Estacions, és a dir, convertir les obres en un autèntic desgavell».

La regidora nacionalista Maria Costa recriminà l'actitud de Cort davant aquest projecte. «Mai no sabrem la quantitat de doblers públics que s'han perdut amb les successives modificacions del projecte. I ara s'han tret de la màniga una enquesta entre els joves per cobrir el retard de sis mesos en l'execució de les obres del parc». La fase B de la falca verda és la que es troba actualment en fase d'execució. Es tracta d'una superfície de 120.000 metres quadrats de zona verda, jocs infantils i representacions a l'aire lliure que s'estén des del pont del Fortí fins a la rotonda del cementeri de Son Tril·lo.

Projecte modificat
La supressió d'un aparcament subterrani que havia de finançar-se amb doblers «mediambientals» de l'anterior Executiu central i que s'hagi tret la Fira del Ram del context del parc han obligat a reconsiderar el projecte sobre la marxa. Ara, un imminent conveni amb el Ministeri de Medi Ambient generarà uns nous ingressos de 4 milions d'euros per a l'ampliació de les zones verdes.

Tot i això, Maria Costa alertà que «aquest parc no el veurem mai acabat. Com ha passat a les Estacions, les reformes es perllongaran de legislatura en legislatura. Al final, més que una falca verda tindrem una milla d'or. Un preu inassumible per una ciutat mancada de corredors verds que connectin l'interior de la ciutat amb la ruralia».

La regidora acusà el Govern conservador de Cirer d'actuar amb una «total improvisació» i alhora exigí la convocatòria de la mesa de diàleg per debatre amb partits polítics, entitats ciutadanes i col·legis professionals el futur de la Riera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris