cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Vicenç Grande projecta un polígon de serveis a 30 hectàrees del Pla de na Tesa

L'Ajuntament li requalifica els terrenys amb l'adaptació del pla urbanístic al PTM

L'empresari Vicenç Grande projecta la construcció d'un polígon de serveis a uns terrenys de 30 hectàrees situats al costat del nucli urbà del Pla de na Tesa, en una zona que comprèn la finca de Son Llebre. La pràctica totalitat dels terrenys que estaran dins l'àmbit d'aquest recinte, ara qualificats com a sòl rústic, són propietat del mateix promotor.

El construcció del polígon serà possible una vegada que l'Ajuntament de Marratxí aprovi l'adaptació del seu Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) al Pla Territorial de Mallorca (PTM). Aquesta adaptació, per la qual l'equip de govern municipal (PP-IDM) ja n'ha aprovat un avanç, preveu la requalificació de les 30 hectàrees propietat de Grande per tal que es pugui construir el polígon.

En aquests terrenys no es permetrà una activitat industrial, però com a polígon de serveis tindrà uns usos entre els quals figuren el comercial, esportiu, administratiu, geriàtric, sanitari o docent.

Sobre aquests usos, el mateix Grande ha explicat a aquest diari que «està previst que es facin una escola i una clínica privades, encara que serà el mercat qui determinarà això». Sobre les suspicàcies que pot provocar el fet que la requalificació es produeixi després que Grande hagi cedit 22.000 metres quadrats de la finca a l'Ajuntament de Marratxí, perquè el Govern construeixi una residència pública per a malalts d'Alzheimer, l'empresari diu que «jo no som qui he de fer aquestes interpretacions».

Pla parcial
Fins que no s'aprovi definitivament pel Consell de Mallorca l'adaptació del pla urbanístic de Marratxí a la norma insular -un termini que es pot allargar fins a finals d'any- no es començarà la tramitació del pla parcial o d'urbanització del polígon de serveis, per la qual cosa encara es desconeixen els paràmetres que s'establiran per definir la distribució del sòl, el seu aprofitament i l'edificabilitat.

Els terrenys de Vicenç Grande que es convertiran en un polígon de serveis ocupen una zona estratègica per a l'establiment d'empreses. Es troba entre el nucli del Pla de na Tesa i la carretera vella de Sineu, per la qual cosa serà un recinte molt proper a Palma -gairebé està al límit del municipi- i tindrà connexions amb el futur segon cinturó, a més de trobar-se molt a prop tant de l'autopista Palma-Inca i de l'hospital de Son Llàtzer. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha anunciat que ampliarà l'antic camí de Son Llebre per connectar el polígon amb el segon cinturó i que el trànsit no hagi de passar pel Pla de na Tesa.

Aquest polígon no és l'únic projecte que el grup que dirigeix Vicenç Grande, Drac, executa al municipi de Marratxí. Actualment té en marxa cinc promocions d'habitatges al municipi, a més d'una de locals comercials davant el solar que acollirà l'edifici del nou Ajuntament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris