nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Cau una banda que introduïa cocaïna a Mallorca a través d'agències de transport

L'operació, realitzada per la Guàrdia Civil, va concloure amb l'arrest de nou persones

La Guàrdia Civil ha detingut nou membres d'una organització que es dedicava a introduir i a distribuir cocaïna a Mallorca. La banda estava formada, majoritàriament, per un clan d'ètnia gitana ubicat a la zona de Son Gotleu. Durant l'operació, anomenada Falles, els agents han intervingut tres quilos de cocaïna, 20 grams d'haixix, uns 3.000 euros en efectiu, quatre vehicles de gamma alta, ordinadors, telèfons mòbils, una agenda electrònica i diversa documentació.

La investigació va començar a principi de l'octubre passat, en comprovar-se que existia una organització que operava des de Madrid i preparava correus per a la introducció de cocaïna a Mallorca per mitjà d'agències de transport. Una vegada que els paquets eren recollits a l'Illa, es lliuraven a diversos distribuïdors. Aquests manipulaven la droga i després l'enviaven als punts de venda.

Divendres passat es va tenir coneixement de l'entrada a Mallorca d'una d'aquestes trameses mitjançant una coneguda agència de transport que opera a tot el territori estatal. La Guàrdia Civil va muntar un gran dispositiu a Palma, a Palmanova i a Llucmajor.

Intervenció
L'operatiu va donar resultat positiu i, en principi, va ser detingut Iván D J., de 21 anys, que duia un paquet amb tres quilos de cocaïna amagat en una caixa forta. Posteriorment, a la zona de Llucmajor, van ser arrestats Juan Manuel C.B., de 29 anys, i Vanesa Alexandra P.M., de 24, com a integrants del grup que introduïa la droga a Mallorca.

A continuació foren arrestats Baltasar S.S., de 31 anys, i Juan Luis S.S., de 24, germans i integrants del clan i distribuïdors de la substància.

Els següents a caure van ser el marroquí Omar H., de 30 anys, Antonio S.S. i Dolors S.D., de 26 i 34 anys, respectivament. Aquests s'encarregaven de la distribució i de l'aportament dels diners per a l'operació, amb els esmentats anteriorment.

Hores després es va localitzar Teresa M.T., de 36 anys, com a distribuïdora final de les substàncies a Son Gotleu. Amb la culminació d'aquesta operació s'ha desarticulat el clan i s'han eliminat diversos punts de venda de droga a Palma.

La cocaïna trobada per la Guàrdia Civil és de gran puresa i en el paquet confiscat hi apareix una silueta femenina. Aquest tipus de cocaïna és la primera vegada que s'intervé per part de la Guàrdia Civil a l'Illa. Els detinguts obtenien grans ingressos amb el tràfic de cocaïna i portaven un elevat tren de vida. A més dels quatre vehicles de gamma alta, en els escorcolls domiciliaris s'intervingueren diversos efectes i tres televisors.

Els detinguts passaren ahir horabaixa a disposició del jutjat de guàrdia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris