nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els veïns de la cimentera insten el Govern a estudiar a fons la fàbrica

Els ecologistes volen que l'Administració certifiqui que és segur viure allà

El portaveu del Grup d'Amics del Medi Ambient (Gadma) i veí de la cimentera de Lloseta, Bernat Fiol, demana al Govern que elabori un estudi seriós i independent que certifiqui que viure a prop d'aquesta empresa no té cap conseqüència negativa per a la salut.

Fiol lamentà que ara els responsables de Cemex qüestionin una sentència judicial basada en un informe al qual un enginyer «invertí mig any de feina». Des de Gadma desmenteixen a més les afirmacions que van fer dijous els representants de l'empresa dient que des de l'any 1993, quan Cemex-España adquirí la cimentera, s'han fet inversions espectaculars en medi ambient.

«Això és fals perquè les inversions les van començar a fer a partir de l'any 2000 arran de la pressió veïnal, abans no havien fet res», digué Fiol, que recordà que el gerent de l'empresa fou cessat per no haver fet res pel medi ambient durant anys.

Fiol recordà també que, des de molt abans que es creàs la cimentera, hi havia activitat humana als seus voltants. «No em convenç això que diuen que si no te va bé te'n vagis a viure a una altra banda», digué.

L'activitat de la cimentera de Lloseta afecta diferents municipis. De fet, segons els estudis dels veïns, les cendres que desprèn aquesta fàbrica arriben més a Binissalem i Sencelles que a Lloseta per la direcció en la qual bufa el vent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris