nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El Govern diu ara que s'integrarà al grup de treball pel nou finançament

Abans, Antich havia demanat a l'Executiu que deixàs de fer «ninades»

El portaveu del Govern, Joan Flaquer, mostrà ahir la disposició de l'Executiu a participar en el grup de treball que s'ha constituït per revisar els problemes de l'actual model de finançament autonòmic i estudiar-ne la reforma. Amb tot, perquè el Govern s'integri en aquest grup de treball, Madrid li haurà de fer una «convocatòria formal i específica».

La manifestació del portaveu contrasta amb la posició del conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera de dimarts. Allà, Ramis votà, amb totes les comunitats del PP, en contra de la constitució d'aquest grup i ho justificà dient que abans el vicepresident Pedro Solbes havia d'explicar el pacte sobre finançament assolit amb CiU.

Flaquer recordà ahir que Ramis ha acudit a totes les reunions convocades pel Ministeri per estudiar aquesta qüestió i, per tant, també ho farà ara si el convoquen formalment, perquè «el nostre objectiu és aconseguir una millora justa del nostre finançament». A més, apuntà que l'Executiu estarà «encantat» de rebre la col·laboració del secretari general del PSIB, Francesc Antich.

Flaquer responia així a la petició del líder socialista, Francesc Antich, qui minuts abans havia demanat al Govern que s'integràs en aquest grup de treball. El diputat censurà la «postura erràtica» del Govern per votar en contra d'una comissió que pretén millorar un finançament que el mateix PP ha considerat perjudicial.

Segons el socialista, s'està entrant en una «espiral endimoniada» quan les comunitats beneficiades per un nou sistema de finançament, com les Balears, hi posen traves; i reclamà al Govern «veu pròpia», que abandoni les «ninades» i que deixi de ser «comparsa» de la campanya del PP estatal contra Zapatero. «Amb els doblers dels ciutadans de Balears no s'hi juga», recalcà Antich, qui considerà la qüestió del finançament com la més important de la legislatura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris