cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

La pública: 11% més de fracassos que a la privada

Als centres cofinançats aproven el 81% i als de la Conselleria el 70%

Per cada dos alumnes que no obtenen la titulació de secundària en un col·legi concertat o privat, a l'escola pública n'hi ha tres. Aquesta dada, facilitada ahir pel director general d'Administració i Inspecció Educativa, Jaume Juan, fa palesa la diferència de resultats acadèmics que hi ha entre l'alumnat que freqüenta els centres cofinançats pel Govern o totalment privats i els que està escolaritzat a la xarxa de propietat pública.

Precisament, els darrers resultats analitzats, corresponents als del curs 2003/2004, evidencien que a partir de l'ensenyament secundari s'aguditza la diferència d'aprovats entre l'escola concertada i l'escola pública.

Juan va recordar que les explicacions que els experts donen a aquesta realitat estan relacionades amb l'entorn «socioeducatiu» i, especialment, amb el nivell cultural de les famílies, les expectatives i grau de confiança que aquestes dipositen en els seus fills i la situació econòmica. Per contra, el director general d'Administració i Inspecció Educativa va descartar la major presència d'immigrants i d'alumnes d'incorporació tardana a l'escola pública com a possible explicació a aquest fenomen.

D'altra banda, Juan es va mostrar satisfet perquè el percentatge de titulats d'ESO «està pujant els darrers anys i està en la mitjana nacional», en part «gràcies que amb la LOCE els alumnes s'esforçaven més».

Igualment, el director general d'Administració i Inspecció Educativa va advertir «un canvi de tendència» en els alumnes que promocionen a primària, ja que el percentatge d'aprovats en aquest nivell ha augmentat. Tanmateix, fa deu anys el percentatge d'aprovats era major.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris