cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

El PP treu al carrer la recollida de firmes pel referèndum de l'Estatut

Cristòfol Soler se suma a Rotger a qüestionar la línia oficial del partit

R.G./J.T. Palma.
Finalment s'ha imposat l'estratègia de la cúpula «nacional» del PP i a Balears també es farà campanya per impulsar un referèndum sobre l'Estatut català. A partir de demà, la formació presidida per Jaume Matas traurà les taules al carrer per recollir signatures que avalin la iniciativa de convocar una consulta popular a tot l'Estat.

Les paradetes es col·locaran avui mateix a Menorca i la setmana que ve arribaran a Mallorca. De moment, el partit s'havia limitat a recopilar signatures a través de la pàgina web i dels fulls que els ciutadans tenen a la seva disposició a cadascuna de les seus populars. Des del passat dia 26 -data de l'inici de la campanya-, l'organització ha comptabilitzat 1.400 rúbriques.

Amb l'«externalització» de la campanya, que inclourà algun acte modest, el PP pretén implicar el màxim de simpatitzants en la sol·licitud de referèndum, a més dels 16.200 afiliats que té el partit a les Illes. Cal recordar que la pregunta que proposa la formació liderada per Mariano Rajoy és la següent: «Considera adient que Espanya continuï sent una única nació en la qual tots els ciutadans siguin iguals en drets i obligacions, com també en l'accés a les prestacions públiques?».

D'altra banda, des de dimecres passat ja sabem que el president del PP de Mallorca, Pere Rotger, no és l'únic actiu dels populars que discrepa de la línia oficial sobre la qüestió de l'Estatut català. L'expresident del Govern balear Cristòfol Soler també manifestà que no està d'acord amb el referèndum que impulsa la seva formació i que, en conseqüència, no el firmarà.

En aquest sentit, el portaveu del PP a Balears, Miquel Ramis, assegurà que l'opinió de Soler val tant com la seva o com la de qualsevol altre militant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris