nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Salvem Mallorca impulsa una nova llei que freni la «destrossa» territorial

La iniciativa popular impediria més autopistes, ports i camps de golf

Una desena d'entitats ecologistes i conservacionistes, integrades en la plataforma Salvem Mallorca, tornaren a registrar ahir al Parlament una nova iniciativa legislativa popular per «frenar la destrossa territorial que pateixen les Illes», segons assegurà el seu portaveu, Miquel Àngel March. D'aquesta manera es respon a la decisió de la Mesa del Parlament de no admetre a tràmit la proposta que es presentà per octubre, al·legant-hi defectes de forma.

Llavors, la majoria del PP n'aturà la tramitació perquè la iniciativa afectava cinc lleis diferents. Per evitar que torni a passar i, després d'haver rebut l'assessorament dels serveis jurídics del Parlament, Salvem Mallorca ha elaborat una nova iniciativa que, tot i tenir un contingut semblant al de l'anterior, només modificaria una sola normativa: les Directrius d'Ordenació Territorial.

Si s'aprovàs la nova proposició de llei, no es podrien construir ni ampliar aeroports; s'impedirien els camps de golf, els centres comercials i d'oci o els parcs temàtics en sòl rústic; no s'autoritzaria la construcció d'autopistes ni d'autovies; no es permetria l'edificació de més ports esportius ni les grans ampliacions dels existents; es protegiria el Salobrar de Campos, els Amunts d'Eivissa i la totalitat de la serra de Tramuntana; se suspendrien determinats plans urbanístics d'Eivissa; i es protegiria l'entorn del monestir de la Real, amb un radi de 500 metres que impossibilitaria la construcció del futur hospital de referència a Son Espases.

La iniciativa és impulsada per plataformes i per entitats de tot l'Arxipèlag, com ara Salvem Mallorca, integrada pel GOB, Amics de la Terra, plataforma Autovia NO, plataforma Segon Cinturó, Salvem la Real, Son Real no té preu, SOS Can Vairet, l'agrupació en defensa del Carnatge; Desdoblament Sí, Autovia No; i la Plataforma pel Parc de les Vies.

El portaveu de Salvem Mallorca i del GOB, Miquel Àngel March, recordà ahir que, un cop admesa a tràmit la proposta, tindran tres mesos per recollir, com a mínim, 10.000 firmes. Amb tot, March es posà la fita de superar les 34.000 que s'aconseguiren en la darrera iniciativa popular impulsada per col·lectius ecologistes, l'any 1995, per evitar la construcció de la incineradora de residus de Son Reus. Quan n'arribi el moment, Salvem Mallorca donarà el sus a la recollida de signatures amb un acte simbòlic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris