cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'Ib-Salut usarà la telemedicina pels tractaments urgents d'infarts i ictus

El servei sanitari disposa d'un pressupost de 1.004 milions d'euros

L'Ib-Salut implantarà enguany nous sistemes de telemedicina per millorar els tractaments urgents dels pacients que pateixin un infart coronari i cerebrovasculars, per garantir una atenció precoç i eficaç independentment del seu lloc de residència dins de l'Arxipèlag.

Segons explicà el director assistencial de l'Ib-Salut, Luis Alegre, està previst que es revisin els protocols d'actuació del 061 en cas d'infart. Aquestes unitats disposaran de sistemes de telemedicina per transmetre a Son Dureta una telecardiografia que permetrà als metges avaluar l'estat del pacient i el tractament a seguir fins arribar a l'hospital.

Durant el 2006 es formarà metges d'urgències de tots els centres perquè puguin administrar, sota la vigilància per viodeoconferència de professionals de la unitat de referència de l'ictus, el fàrmac que, administrat durant les 3 hores posteriors de l'accident cerebrovascular, redueix la mortalitat i les seqüeles dels ictus.

Aquestes foren dues de les novetats que es recullen en els contractes de gestió que ahir firmà l'Ib-Salut amb les vuit gerències que componen aquest servei, mitjançant els quals es distribuiran els més de 1.004 milions d'euros de pressupost que té aquest servei enguany.

El gerent de l'Ib-Salut, Sergio Bertrán, explicà que la partida més elevada, el 35% del total, «es destinarà als serveis centrals, que són els encarregats de la dotació dels hospitals de Menorca, Inca i Formentera i per la construcció i dotació de 23 centres de Salut».

Per gerències, Son Dureta disposarà de 238,9 milions d'euros; Son Llàtzer gestionarà 101,1 milions; l'Hospital de Manacor 57,3 milions, Atenció Primària de Mallorca 95,3 milions; Gesma 36,1 milions, l'àrea de salut d'Eivissa i Formentera 64,4 milions; L'àrea de salut de Menorca 50,6 milions, i el 061 quasi 8 milions d'euros.

Bertran explicà que aquests pressuposts, que s'avaluen cada 3 mesos, «van lligats a l'activitat assitencial de cada àrea, per la qual cosa si hi ha un increment de la demanda el pressupost tambè s'incrementa i hi ha moviments entre les gerències».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris