cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

El grup mallorquí Iberostar posa a la venda la seva divisió de viatges

La branca hotelera continuaria sota control exclusiu de la família Fluxà

El Grup Iberostar anuncià que analitzarà ofertes de fons d'inversió per a la venda de la seva divisió de viatges, que inclou les oficines de Viajes Iberia, el touroperador Iberojet i la part de receptiu, Iberoservice.

La família Fluxà ha controlat fins ara tot el negoci d'Iberostar, que inclou també hotels i ressorts repartits per tot el món. Sembla que aquesta part seria l'única que continuaria sota el control exclusiu dels Fluxà. El banc d'inversió Lazard és el que dirigeix l'operació i la consultora dels Estats Units, amb delegació a Madrid, Arthur D. Little ha realitzat la valoració dels actius de la companyia.

L'objectiu del grup turístic és aconseguir finançament per invertir en nous projectes. El touroperador Iberojet i les marques que controla tenen un 28 per cent del mercat a Espanya. La xarxa d'oficines de Viajes Iberia arriba a les 502 i és la quarta cadena en el mercat minorista. Per altra banda, Iberoservice és el receptiu de la companyia que actua en 24 països del món. A tot això, s'afegeix una divisió de creuers i la seva pròpia línia aèria, Iberworld.

El grup Iberostar va començar l'any 1930 amb la creació de Viajes Iberia. No va ser fins el 1973 que es constituí com a majorista i fins deu anys més tard no entrà en el negoci hoteler. Només amb aquesta darrera branca, Iberostar Hotels & Resorts facturà el 2005 fins a 650 milions d'euros, fet que suposà un creixement del 10 per cent. En l'actualitat disposa de 79 hotels i espera tancar l'any 2006 arribant als 97.

Iberostar té 75 anys d'experiència en el sector turístic i ha mantingut sempre la seu a Mallorca. Es calcula que la seva facturació assolí els 2.800 milions l'any passat i compta amb més de 19.000 empleats, segons apuntava ahir la premsa econòmica estatal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris