cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

La nova normativa redueix a la meitat el nivell de protecció per al sòl rústic

Tan sols bastaran 14 mil metres quadrats per construir-hi en lloc de 28 mil, com fins ara

63060

Entre les modificacions que inclouen les normes està la rebaixa del nivell de protecció del sòl rústic.

MARIA NADAL.
L'Ajuntament de Llubí reduirà el nivell de protecció del sòl rústic del municipi rebaixant el nombre de metres necessaris per construir un habitatge a foravila. Així ho explicà el batle, Tomàs Campaner (PP), després que el darrer ple ordinari aprovàs l'esborrany de les noves normes subsidiàries, que està en exposició pública i pot ser consultat a l'Ajuntament.

El batle, Tomàs Campaner, confirmà que una de les principals variacions que preveu el text respecte de la normativa vigent és que s'exigiran dues quarterades (14 mil metres quadrats) per poder construir en sòl rústic en lloc de les 4 (28 mil metres quadrats) que es necessiten ara. «Feia quatre o cinc anys que no es revisava la normativa urbanística de Llubí i hi havia coses com aquesta que trobàvem molt necessàries i amb les quals no estàvem d'acord», digué Campaner, que recordà que «per això incloguérem la modificació de la normativa al nostre programa electoral».

Tomàs Campaner explicà que «el que feim és adaptar-nos al que diu el Pla Territorial de Mallorca, que incomprensiblement era molt menys restrictiu que la nostra pròpia normativa».

En opinió del batle, els requisits que estableix l'actual normativa vigent «són inassumibles perquè la majoria de finques rústiques de Llubí són finques petites que no arriben a les quatre quarterades que es demanava». «La intenció és que els que tenen un habitatge en runes el puguin recuperar per gaudir-ne els caps de setmana», afegí el batle, que explicà que «hi ha molts matrimonis que han anat a viure a Palma perquè vénen el cap de setmana i trobam que és de justícia que puguin tenir un habitatge a la seva finca».

L'avanç de la nova normativa urbanística de Llubí fou aprovat al ple del passat 21 de desembre i ara es troba en exposició pública. El batle Campaner no vol concretar altres modificacions que també afecten al centre urbà i explica que es tracta d'un tràmit inicial i que encara hi haurà canvis sobre el text aprovat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris