nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El TSJB confirma la il·legalitat d'un polèmic edifici ubicat a la Colònia

El propietari, Tomeu Payeres, féu vaga de fam per evitar-ne l'esbucament

L'Ajuntament d'Artà es podria veure obligat a enderrocar el polèmic habitatge ubicat a la Colònia de Sant Pere, propietat de Bartomeu Payeres, després de la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que condemna la Sala «a adequar la realitat a la legalitat urbanística en el termini de sis mesos». No és possible cap altre recurs contra aquesta sentència.

Els fets es remunten al 2000, quan la Sala va atorgar llicència a Payeras per ampliació d'un habitatge unifamiliar. Uns veïns denunciaren als jutjats que el que havia de ser una ampliació s'havia convertit en una nova construcció il·legal.

Els tribunals en el 2002 anul·laren la llicència d'obres donada per la Sala perquè consideraren que no s'havia ampliat l'habitatge, sinó que s'havia construït una nova edificació independent de l'anterior i que la pèrgola que unia ambdós immobles pretenia «encobrir una irreal unió d'edificacions distintes i separades».

Payeras presentà un projecte per legalitzar la situació, però el TSJB no l'admeté el 2004. Ajuntament i afectat apel·laren aquesta sentència, que ara ha estat resolta i en què es confirma que el projecte presentat no legalitza la situació i obliga la Sala a restablir la legalitat en sis mesos. Cal recordar que aquest veí en el 2003 va protagonitzar una vaga de fam per reclamar «justícia urbanística».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris