nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Els autors de l'incendi coneixien bé l'edifici i volien destruir expedients o informes

Els atacants s'asseguraren que el foc prendria

Els autors de l'atac a l'Audiència palmesana coneixien l'edifici i volien destruir expedients o informes. Aquesta és una de les principals conclusions de la Policia, que de moment no ha identificat els piròmans.

Els desconeguts, a més, comptaven amb un avantatge important: les mesures de seguretat eren mínimes, gairebé irrisòries. Així doncs, l'edifici disposava només d'una vetusta alarma i amb barrots a les finestres. La Policia Judicial de la Direcció de Palma s'ha fet càrrec de la investigació i els tècnics de la Policia Científica examinaren ahir les sales devastades pel foc. Es confirmà que eren dos els «còctels molotov» llançats, i que a l'interior hi havia un accelerant per assegurar que la flames es propassin ràpidament.

El president de l'Audiència, Antoni Terrassa, tallà els rumors que circulaven i digué que «no és possible fer especulacions sobre que l'objectiu sigui una causa concreta». De fet, s'especulava que determinats clans de la droga poguessin estar darrere de l'atemptat, un extrem que de moment no s'ha pogut confirmar.

Una hora abans d'iniciar-se l'incendi una persona fou identificada en la rodalia de l'Audiència Provincial, edifici que des d'ahir té vigilància policíaca permanent. El sindicat CSI-CSIF va remetre ahir un comunicat en el qual critica les precàries condicions de seguretat a l'Audiència i anuncia que sol·licitarà el tancament de tots els edificis judicials que no compleixin amb unes mesures mínimes. Ahir, el cap superior de Policia, Eliceo Àmez, va visitar les dependències afectades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris