algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Cort farà la rehabilitació integral dels edificis més antiestètics de Cala Major

Els blocs d'apartaments Pullman, Panam, Randa i Deià seran «integrats» en l'entorn

101214

Els edificis d'apartaments Pullman, Panam, Randa i Deià tindran una segona oportunitat.

L'Ajuntament de Palma estudia atorgar un tractament específic als edificis d'apartaments Pullman, Panam, Randa i Deià de Cala Major. Un cop descartada la demolició, la iniciativa municipal salva l'escull social de les 750 famílies que els habiten mitjançant una solució urbanística: la declaració d'Àrea de Rehabilitació Integral (ARI) dels quatre immobles i els voltants.

El proper dilluns, el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, presentarà als veïns la proposta amb la qual es vol «desbloquejar» el desenvolupament del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la barriada de Cala Major i Sant Agustí. De Santos admeté que «si s'hagués consensuat més l'esmentada intervenció urbanística, no s'hauria generat una alarma social innecessària entre els propietaris i llogaters dels Pullman».

Des del punt de vista urbanístic, els Pullman componen un conjunt d'edificis fora d'ordenació, atès que el seu ús turístic inicial va ser alterat a residencial de manera sobtada i sense autorització. A poc a poc, la seva situació es va anar consolidant fins a fer-se del tot irreversible. L'Ajuntament de Palma renuncià l'estiu passat a esbucar els quatre immobles per la pressió de les 750 famílies que els habiten. Tanmateix, un pla de reallotjament, tal com havia demanat l'oposició, era inviable.

Decisió
Finalment, els responsables de Cort han decidit dissenyar un pla de rehabilitació integral dels edificis Pullman, Panam, Randa i Deià, integrant-los, a ells i el seu entorn, en una ARI. Així, els responsables d'Urbanisme poden prosseguir amb el Pla Especial de Reforma Interior de Cala Major i Sant Agustí, el qual es troba pendent de ser aprovat de manera definitiva i preveu una reducció substancial de les possibilitats de creixement de la zona i una considerable millora en les connexions d'entrada i sortida, mitjançant l'obertura de nous vials.

En aquest sentit, la redistribució dels usos urbanístics permesos a can Tàpera, finca ubicada a Sant Agustí i, per tant, afectada pel PERI, preocupa no només els partits de l'oposició municipal, sinó també el Comitè Intercentres de Sa Nostra, propietària de l'esmentada possessió. La presència d'un vial que la travessa posa en perill la preservació d'aquesta àrea natural. Altres actuacions previstes a la zona són la reconversió de 17 hotels en finques de pisos i la disminució de les altures permeses a tots els immobles.

Les diverses reunions que els responsables de Cort han mantingut amb els veïns de Cala Major i Sant Agustí, a més de la pressió política i veïnal, han estat decisives perquè es modificàs la decisió inicial d'esbucar els edificis Pullman. Finalment, una pla de reconversió específic i exclusiu donarà una segona oportunitat a aquest antic i deteriorat complex d'apartaments turístics de Cala Major.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris