nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Acciona està disposada a invertir en l'ampliació del port de Palma

La companyia vol terminal pròpia per a la naviliera Trasmediterránea

El president d'Acciona Trasmediterránea, Juan Sáez, assegurà que el seu grup està disposat a concursar per l'execució de l'ampliació del port de Palma, que està pendent de l'aprovació del pla director per un període de 20 anys.

Sáez féu aquestes declaracions després de ser rebut en audiència pel president Jaume Matas i afirmà que si se li ofereix la possibilitat estarien disposats a construir una terminal per a la naviliera amb recursos propis, tot i les desenes de milions d'euros que costaria.

En aquest sentit, el president del grup assenyalà que estan interessats en el port de Palma tant per l'activitat constructora com per la de navegació, ja que Acciona cobreix ambdós sectors. I afegí que la seva companyia ja ha executat la construcció de terminals de passatgers per a Trasmediterránea en altres llocs, a canvi de la concessió de la gestió «d'un tros de mar» durant un període determinat.

Fons escassos
Sáez assenyalà que s'obre una època en què els fons comunitaris, que han estat durant molt de temps el motor del desenvolupament de les instal·lacions portuàries seran escassos o gairebé nuls, i creu que s'imposarà un model de finançament basat en la iniciativa privada per desenvolupar i construir noves infraestructures.

El president de Trasmediterránea anuncià que per aquest estiu s'ampliarà la flota de la naviliera amb un nou vaixell ràpid que connectarà la Península amb Balears.

S'oferiran enllaços diaris des de València i Barcelona amb totes les illes, gràcies a aquest vaixell, als quatre mixtos de passatge i càrrega, dos de càrrega i quatre de gran velocitat. Saez rebutjà les crítiques sobre la posició dominant d'Acciona en el transport de mercaderies a Balears i recordà que hi ha més empreses operant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris