cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

El PSM avançarà el seu congrés al darrer cap de setmana de maig

L'objectiu és preparar el partit per afrontar les eleccions de 2007

El PSM avançarà el seu congrés ordinari, que estava previst per a finals d'any, i el celebrarà el darrer cap de setmana de maig. El motiu: preparar el partit per afrontar les eleccions autonòmiques de 2007 i promocionar públicament el candidat de la formació, Mateu Crespí, que guanyà inesperadament les primàries internes.

El congrés avançat servirà per definir l'estratègia electoral dels nacionalistes i remodelar l'organització del partit per adaptar-la al nou candidat, facilitant-li així una plataforma de llançament que li doni projecció perquè pugui afrontar el darrer any abans dels comicis. Amb aquesta intenció, es discutiran ponències d'organització i d'estratègia electoral per preparar el partit de cara als comicis.

L'Executiva nacionalista, reunida dilluns, aprovà -sense cap vot en contra- avançar el congrés que s'havia de fer l'octubre i convocar-lo per als dies 27 i 28 de maig. La proposta haurà de ser ratificada ara pel Consell de Direcció Política del partit -màxim òrgan de direcció entre congressos-, que s'ha de reunir dia 16 de febrer.

El congrés no serà extraordinari sinó ordinari perquè es convocarà en els terminis fixats, tampoc es preveu assembleari -com el darrer celebrat l'octubre de 2004 a Manacor- i, en canvi, sí que es proposa de caire programàtic, com els prevists abans d'unes eleccions. Això vol dir que, teòricament, no es discutirà la línia ideològica del partit sinó que el debat serà de caràcter sectorial -política social, política econòmica i política territorial- i servirà per perfilar el futur programa electoral dels nacionalistes.

Executiva
En tot cas, com en qualsevol congrés, s'haurà de renovar l'executiva de la formació nacionalista i caldrà veure si aquells que havien fet costat a Mateu Crespí ocupen majors quotes de poder o, per contra, es manté l'equilibri actual. A hores d'ara, el secretari general, Biel Vicens, es planteja optar a la reelecció.

Ara fa 12 dies, Mateu Crespí guanyà per 40 vots de diferència a Nanda Ramon en les primàries convocades pel PSM per elegir el proper candidat a les autonòmiques de 2007. El batle de Santa Eugènia, que s'imposà per sorpresa, també haurà d'adaptar-se a la seva condició de candidat i gaudir d'una major disponibilitat per afrontar el darrer any abans dels comicis. De moment, està previst que abandoni la seva condició de batle i assoleixi un major protagonisme en els actes de partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris