cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

L'EMT estudia obrir una ruta que recorri la primera línia de la badia

Els usuaris del transport públic de Palma «aproven» el servei municipal

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) estudia l'establiment d'una nova ruta que recorri íntegrament la primera línia de la badia de Palma, cobrint la zona del parc de la Mar i can Pere Antoni. D'altra banda, els usuaris de l'EMT donen un «aprovat» (6,57) a la qualitat del servei i la majoria (77,9%) es declara «bastant satistet», segons es desprèn d'un estudi encarregat per l'Ajuntament de Palma.

El president de l'EMT, Àlvaro Gijón, explicà algunes de les millores que es tenen previst introduir en el transport públic urbà. Una de les més importants és la creació d'«una línia que connecti els dos extrems de la badia sense necessitat de passar per l'interior de la ciutat i, d'aquesta manera, guanyar temps en els trajectes», explicà Gijón.

Actualment, totes les línies que travessen el passeig marítim en sentit cap a Can Pastilla i l'Arenal entren a Palma per l'avinguda Argentina o per Antoni Maura i surten per les Avingudes i Joan Maragall. A banda d'aquest nou servei per la façana marítima, l'EMT continua estudiant la possibilitat d'obrir una línia de circumval·lació, perpendicular a la resta, que connecti les barriades perifèriques de Palma.

Quant a l'estudi que Gijón presentà ahir, allò més destacat és que el 70% dels usuaris són dones joves i amb una forta presència d'estrangers, una tercera part dels que empren l'EMT. Un 80% dels que usen l'autobús per desplaçar-se no tenen altre mitjà de transport. El 67% són treballadors assalariats. Funcionalitat, comoditat i informació a les parades són els aspectes als quals els usuaris donen un aprovat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris