cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Condemnats a 52 anys cinc narcos que introduïren 6 quilos de droga a Mallorca

La sentència els obliga també a pagar multes que sumen vuit milions d'euros

L'Audiència Provincial ha condemnat a penes que sumen 52 anys i mig de presó cinc narcos detinguts el maig de 2004 amb una partida de sis quilos de cocaïna, encara que la Policia sospita que introduïen a Mallorca cada mes fins a trenta quilos de droga, distribuïda posteriorment a Son Gotleu, Son Banya i Manacor.

El clan estava format per una família gitana que operava des del Prat de Llobregat, a Barcelona. El proveïdor era Juan Antonio V.P., qui contactava amb el matrimoni compost per Antonia S.N. i Rafael V.N. perquè organitzassin la distribució de la droga. La parella duia un alt nivell de vida, fins al punt que l'home tenia sis comptes bancaris i sis cotxes de luxe, entre els quals figuraven un Audi i un Porsche. En els seus viatges, s'allotjaven sempre en hotels de luxe.

El matrimoni utilitzava al seu torn els serveis de les «correus» María José U.M. i Jessica P. G., les qui viatjaven des de Barcelona transportant la droga.

La banda fou desarticulada després d'una llarga investigació duita a terme per la Policia amb el nom d'operació «Flamenc».

El grup d'estupefaents tenia intervinguts els telèfons dels implicats, encara que aquests parlaven utilitzant un llenguatge «mèdic» que impedia comprendre el sentit de les converses, amb intercanvis del tipus «no sé si ja és en el metge, ja deu estar a punt», o «ha d'estar per allà, a la sala d'espera».

Per fi, el 13 de maig s'esbrinà que les dues «correus» havien de viatjar des de Barcelona a Palma amb avió. Les dones anaven acompanyades d'una nina de set anys, i foren detingudes en arribar a Palma quan es dirigien als lavabos. En una motxilla, les dones portaven sis quilos de cocaïna d'una puresa del 79% i gairebé mig quilo d'heroïna. En total, la droga hauria assolit un valor de 880.000 euros al mercat il·legal.

Currículums
Les «correus» asseguraren que vingueren a Palma per lliurar el seu «currículum» en una empresa de treball temporal. Més tard arribaren a reconèixer que portaven la coca, encara que «creien» que es tractava d'haixix. En concret, una d'elles afirmà que un nigerià els donà la droga a l'aeroport de Barcelona, però foren incapaços de donar-ne una mínima descripció física.

La sentència condemna tots els acusats a penes que oscil·len entre tots sis i els 12 anys, i a multes que sumen vuit milions d'euros. Les defenses representades per Miguel Ill, Gaspar Oliver, Miquel Àngel Cardell, José Àngel Plaza i José María Fuster demanaren la impugnació de les escoltes en considerar-les il·legals, i s'espera que recorrin la sentència al Tribunal Suprem.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris