nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Educació dispersarà els infants del Santa Isabel entre Santa Mònica i Cala Nova

A pesar que la segregació no era l'opció preferida pel consell escolar del centre, aquest l'ha acceptada

92554

Entrada del col·legi Santa Mònica, de Palma.

La Conselleria d'Educació i Cultura dispersarà els 322 alumnes del col·legi públic de Santa Isabel entre el col·legi veí concertat de Santa Mònica (on aniran els 72 d'Infantil) i l'Escola de Formació Esportiva de Cala Nova (que acollirà els 250 de Primària).

Aquesta decisió fou presa ahir pel conseller d'Educació, Francesc Fiol, i el seu director general de Planificació de Centres, Rafel Bosch, després de rebre l'aprovació del consell escolar del col·legi, que s'ha hagut d'enfrontar a aquesta situació a causa dels tremolors causats per les obres del soterrament del tren.

Precisament, el consell escolar s'estimava més que s'hagués esperat al final del curs per prosseguir les obres que han obligat a desallotjar el col·legi en dues ocasions. Igualment, fins ahir, defensava com a primera opció que tots els alumnes fossin traslladats a un mateix edifici.

Tanmateix, segons explicà Bosch, Educació rebé divendres des la Conselleria de Presidència i Esports la proposta d'utilitzar les instal·lacions de l'Escola de Vela. La possibilitat de fer servir l'espai fou estudiada ahir dematí durant la reunió amb el consell escolar i l'Associació de mares i pares del Santa Isabel i, finalment, fou acceptada amb la condició que estigués garantit el transport escolar fins a Cala Nova.

En aquest sentit, Bosch explicà que un servei d'autobús unirà ambdós centres per evitar que les famílies amb fills a Primària i a Infantil s'hagin de desplaçar a Santa Mònica i a Cala Nova cada dematí. Igualment, el director general calculà que els autobusos «estaran uns 10 minuts en anar d'un lloc a l'altre» i que els horaris dels centres s'adaptaran a aquesta circumstància per facilitar l'entrega i la recollida dels alumnes per part dels pares i mares.

Pel que fa a la fórmula escollida per fer el trasllat dels alumnes, Bosch avançà que «molt probablement a finals de setmana els alumnes d'Infantil estaran ja en els annexos de Santa Mònica, mentre que els alumnes de Primària s'hauran d'esperar fins a la setmana que ve». En tot cas, tant el consell escolar del centre com Educació estan d'acord a fer la reubicació «de forma escalonada» i esperant que Cala Nova estigui totalment adaptat al seu nou ús.

De fet, Bosch indicà que necessita coordinar amb l'Ajuntament de Palma una zona d'estacionament preferent per als alumnes i la presència de la Policia Local a l'entrada i sortida dels escolars i fa falta retirar unes embarcacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris