cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Munar dóna llum verda a l'ampliació de la incineradora amb un ampli consens

El PSIB vota en favor del projecte perquè «no és la pitjor fórmula» per tractar residus


El Consell de Mallorca aprovà ahir la modificació de l'actual pla director sectorial per a la gestió de residus urbans, que inclou l'ampliació de l'actual incineradora de Son Reus.

La presidenta Munar i el seu equip reberen els vots a favor dels consellers del PP, PSIB i, evidentent, del seu partit, Unió Mallorquina.

Els socialistes, que s'havien abstingut a l'aprovació inicial del pla, justificaren el seu suport afirmant que «incinerar no és la pitjor fórmula» de tractar els fems.

La revisió del pla suposarà l'obertura abans del 2010 de dos nous forns d'incineració, amb capacitat per cremar 150.000 tones de residus urbans.

El programa compta amb un pressupost de 325 milions d'euros i preveu el reciclatge d'entre el 55 i el 80% dels envasos generats el 2008.

En contra
PSM i EU-EV votaren en contra i concidiren a criticar allò que consideraren una «ferma aposta per la incineració». Tanmateix, acusaren l'equip de govern de no fomentar abastament la recollida selectiva i el reciclatge.

La consellera «verda», Margalida Rosselló, insistí que el pla obre la porta a la utilització de substàncies tòxiques com cendres i escòries com a material de construcció. A més, recordà que la mareixa Conselleria de Medi Ambient del Govern havia qüestionat la mesura.

Andreu Crespí (PSIB) donà un marge de confiança a l'Executiu insular i demanà al Consell que treballi per «minimitzar la producció de fems».

El PP no posà cap emperò a la iniciativa.
Cal recordà que el GOB va recollir 500 al·legacions de particulars contra l'ampliació de la incineradora de Son Reus.

Per part del Consell, el vicepresident de la institució, Miquel Nadal, defensà el projecte «perquè aposta pel reciclatge» i perquè «intenta evitar l'acumulació de fems» i les conseqüents molèsties que aquest fet provoca als habitants de les localitats pròximes a la planta de Son Reus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris