lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El Govern subvencionarà crèdits a empreses per 40.000.000 d'euros

L'acord amb l'Institut de Crèdit Oficial beneficiarà 963 Pime

El Govern destinarà 40.000.000 d'euros a subvencionar els interessos dels préstecs de les petites i les mitjanes empreses de les Balears, amb la previsió que suposi una inversió induïda de 62,8 milions d'euros, gràcies a un acord amb l'Institut de Crèdit Oficial.

S'estima que 963 Pime si fa no fa es beneficiïn d'aquesta iniciativa que permetrà que paguin només l'euríbor, eliminant el 0'75% del marge del tipus d'interès, quan sol·licitin un préstec.

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, firmà el conveni de col·laboració per materialitzar aquesta línia de subvencions amb el president de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), Aurelio Martínez, en presència del conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona.

Els préstecs van dirigits a les empreses que decideixin invertir per renovar els equips productius i les instal·lacions o per millorar la seva activitat, i que necessitin un finançament adequat, amb despeses financeres reduïdes. Les Pime beneficiàries hauran de pertànyer als sectors de turisme, comerç, indústria, professionals col·legiats, innnovació, R+D, comunicacions, dones empresàries i centres educatius. La primera línia per a un sector específic sortirà per març.

L'import del crèdit demanat per les empreses haurà de ser d'un mínim de 30.000 euros i un màxim de 300.000. Per tant, es calcula que l'import mitjà de l'operació serà de 65.000 euros.

Per desenvolupar aquesta iniciativa, la Conselleria subscriurà també un acord amb Isba, la societat de garantia recíproca. Tots els préstecs que les Pime sol·licitin seran avalats «necessàriament» per la societat esmentada, cosa que els suposarà un estalvi fiscal en l'impost d'actes jurídics documentats del 90 per cent, en les operacions que necessiten una garantia hipotecària.

El departament d'Economia ha calculat que el projecte, vigent fins dia 31 de desembre de l'any 2006 o fins a l'exhauriment de la línia d'ajudes, representarà la creació de 950 llocs de feina directes a l'Arxipèlag. En conjunt, s'espera arriba a concretar 615 operacions. Per consultar-ne informació i per concertar els préstecs es pot acudir a qualsevol oficina d'Isba o d'entitats financeres de les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris