nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Madrid garanteix al Govern cinc milions d'euros per integrar els immigrants si els gasta com toca

La secretària d'Estat, Consuelo Rumí, no veu amb mals ulls que s'hagi creat la Conselleria de Pastor

La secretària d'Estat d'Immigració, Consuelo Rumí, avançà ahir que el Govern central transferirà enguany a l'autonòmic més de cinc milions d'euros per a la integració dels nouvinguts, sempre que es demostri que els fons traspassats l'any passat a l'Executiu balear s'han gastat en allò que estava previst.

Rumí, que comparegué ahir a Palma acompanyada pel líder del PSIB Francesc Antich, recordà que el darrer govern de José María Aznar només destinà l'any 2004 a Balears 119.000 euros per a integració d'immigrants, i comparà aquesta xifra amb els 3'4 milions d'euros que l'Executiu de Rodríguez Zapatero atorgà l'any passat.

A hores d'ara, Madrid està avaluant si el Govern balear destinà aquests fons a les polítiques d'integració previstes i d'aquesta avaluació dependrà que enguany la dotació superi els cinc milions d'euros. «Esper i desig que l'ús del conveni per part del Govern balear hagi estat el correcte i puguem continuar treballant», apuntà l'alt càrrec del Ministeri de Treball.

La secretària d'Estat recordà que el 40% d'aquests fons s'havien de destinar a la integració dels nouvinguts a través de l'educació, que un 10% eren per al propi Govern autonòmic i que la resta s'havia de distribuir entre els ajuntaments.

Conselleria
La responsable estatal no qüestionà la creació, per part del Govern autonòmic, d'una Conselleria d'Immigració. «Em sembla bé» si així pretén fomentar la integració dels nouvinguts, apuntà Rumí, qui també avançà que el seu departament manté una «relació normalitzada» amb aquesta Conselleria. Sobre les relacions de la Conselleria amb les Cases Balears a l'Exterior es limità a apuntar que aquestes s'han de circumscriure en les competències que tengui assignades.

A més d'anunciar la imminent presentació d'un pla integral d'immigració, un fenomen «estructural», la secretària d'Estat tornà a demanar al PP que accepti «la mà estesa» del Govern per cercar solucions en un camp que, segons ella, ha d'estar al marge de la confrontació partidista.

Per altra banda, atribuí a la cooperació hispanomarroquina la reducció en un 25% de l'arribada de pateres l'any passat i deixà clar que les protestes que es viuen a diversos països islàmics contra les caricatures de Mahoma no tenen res a veure amb el fenomen de la immigració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris