nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Indignació veïnal per la mala olor i la contaminació d'una granja de porcs

Devers 70 afectats fan un front comú per reclamar una solució a l'Ajuntament

Un grup de devers 70 veïns de Porto Cristo ha denunciat i criticat les «pèssimes» condicions de salubritat d'una granja de porcs «il·legal», segons els afectats, ubicada a la zona de Son Manxo al camí de sa Marineta entre la zona costanera i el nucli de Son Carrió.

Els veïns que resideixen o tenen un habitatge de fora vila als voltants de la granja han denunciat que «hi ha bassiots d'excrements dels porcs que es filtren i han contaminat els pous, a més d'envair ixen també els solars limítrofs». Així mateix, informen que el lloc és «un niu de rates i de mosques, amb una pudor insuportable: és un infern».

Els afectats afegeixen que «tot plegat ha suposat la contaminació d'aqüífers, fins i tot d'alguns que es troben a quatre quilòmetres de distància de l'explotació». Referint-se a les molèsties per la mala olor, expliquen que «no podem viure. Hem de tenir les finestres tancades, no podem estendre la roba o l'hem de rentar dues vegades perquè put», expliquen.

De fet, afegeixen que la granja afecta tots els aspectes de la seva existència. «No podem fer res normal, com ara convidar a casa amics nostres perquè estam empegueïts que hagin de suportar aquestes bavarades, i això afecta la nostra vida social». A més, expliquen que quan arriba l'estiu «si ens pica un moscard, la picada s'infecta i és horrorós».

Segons conten els veïns, els propietaris dels porcs canviant els llacs d'excrements i líquids d'un lloc a l'altre amb un tub aspersor per adobar el camp. «Hi ha dies que reguen més de dotze hores, i són els dies pitjors». «Cada vegada n'hem informat la Policia Local, que ha vingut de tot d'una, però no hi poden fer res a banda de prendre dades», expliquen.

Els afectats es reuniren ahir a Porto Cristo amb els seus missers a fi de prendre mesures per demanar a les autoritats competents que hi posin una solució. «No demanam que tanquin la granja, només que la posin en condicions», expliquen els veïns, que estarien disposats a emprendre mesures judicials si no reben ajuda del Consistori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris