cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Un policia preveu l'absentisme i el consum de drogues als instituts

Adrian Socias treballa amb els adolescents des de fa quatre mesos

Adrian Socias és el primer policia-tutor de sa Pobla, una figura que ja existeix a altres municipis de Mallorca com Pollença, Alcúdia, Capdepera, Son Servera o Manacor.

Des de fa quatre mesos la seva principal tasca consisteix a prevenir l'absentisme i la venda i el consum de drogues als instituts de Joan Taix i Can Peu Blanc. Una feina que li ha costat un temps «d'agafar». «Al principi només avís i observ per intentar detectar aquells grups que són més conflictius. Si hi ha casos greus s'ha de xerrar personalment amb aquella persona, però sempre amb companyia d'un tutor o del director del centre. He de fer feina amb molta coordinació», diu.

Adrian es reuneix periòdicament tant amb els professors dels centres com amb els serveis socials. «Jo l'únic que puc fer és detectar problemes i avisar de les sancions que això suposa», afegeix.

A més de la prevenció de drogues i de l'absentisme, Adrian s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir que tots els joves de sa Pobla duguin el casc quan van amb moto. «Això no ha estat gens fàcil perquè molts només se'l posen quan em veuen, però almenys el tema ha millorat perquè quan vaig començar ningú portava el casc posat», assegura.

A part d'aquesta feina, Adrian s'encarrega de controlar el trànsit a les escoles públiques, una àrea en la qual ell mateix ha establert una sèrie de millores per ordenar les entrades i sortides.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris