cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

La Sala vol construir unes basses per poder reciclar l'aigua de la depuradora

Els veïns dels voltants podran reutilitzar el cabal sobrant per regar i per netejar

«La depuradora de Pollença no només està deixant de ser un problema sinó que a més els veïns poden treure-li un profit afegit». El regidor de Medi Ambient de Pollença, Joan Comas (PP), explica així per què ha demanat al Ministeri de Medi Ambient del Govern central i a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears la construcció d'unes basses per reutilitzar l'aigua sobrant de la depuradora per a reg o per a les màquines de neteja viària.

«Com que a partir d'ara el cabal d'aigua sobrant té una qualitat bona, complim els requisits necessaris per poder reutilitzar l'aigua per a reg», explicà Joan Comas, que anuncià la posada en marxa d'una campanya de captació dels veïns que puguin estar interessats a constituir una comunitat de regants.

Els propietaris de finques situades en els polígons 2, 3 i 10 de Pollença, al triangle comprès entre la depuradora, el port i la carretera vella d'Alcúdia, podran integrar-se en la comunitat de reg.

Una vegada que l'Ajuntament tengui un llistat de tots els interessats, tramitarà una petició oficial davant el Ministeri i la Conselleria, ja que és un requisit previ tenir una previsió de la demanda. «Des del Ministeri de Medi Ambient es farien càrrec del cost quasi total de la infraestructura, fins i tot del cost de la compra de la finca on es construirien les basses i la comunitat de regants n'hauria de pagar la connexió i el manteniment».

El regidor de Medi Ambient de Pollença calcula que amb aquest sistema el cost de l'aigua depurada seria de 0,16 euros per metre quadrat, quan el preu normal de l'aigua és de prop d'un euro.

El regidor Joan Comas explica que la qualitat de l'aigua depurada és ara l'adequada i afirma que per això el Golf Pollença ja té una canalització i utilitza l'aigua de la depuradora per a reg. «Seria una llàstima no aprofitar un afluent d'aigua com aquest», digué Comas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris