nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El 80% dels discapacitats psíquics atesos per Cort el 2005 tenen feina

El Consistori dóna 250.000 euros a la inserció laboral del col·lectiu

A través del programa «Palma Segle XXI», l'Ajuntament de Palma va atendre 177 persones amb discapacitats psíquiques al llarg de 2005. D'aquestes, devers 141 (79'6%) aconseguiren un contracte, dels quals 39 són contractes indefinits.

El Consistori palmesà destinà l'exercici passat devers 250.000 euros a impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns de salut mental, a més d'afavorir el manteniment dels llocs de feina. Dels 177 usuaris, el 37% són dones i el 63% són homes. Així mateix, devers 98 empreses han col·laborat en aquesta iniciativa municipal, que té un índex de reversió del 89%. És a dir, retorna a la hisenda estatal 89 euros de cada 100 que costa l'esmentat programa.

«Palma Segle XXI» es desenvolupa a través d'un programa confinançat mitjançant un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i la Conselleria de Treball, i gestionat per l'Associació Mallorquina de Persones amb Disminució Psíquica (Amadip), la Federació Balear de Persones amb Discapacitat i l'Associació Mallorquina per a la Salut Mental (Girasol). Les accions que es duen a terme tenen a veure amb l'orientació i l'assessorament a les persones interessades a incorporar-se al món laboral i, alhora, tots els tràmits de suport i recerca d'un lloc de feina es fan de manera totalment personalitzada.

El programa gaudeix d'un equip professional constituït per 12 preparadors/es, 3 orientadores-coordinadores i una secretària del programa. El coordinador general és un funcionari de la regidoria delegada de Serveis Socials. Pel que fa al pressupost, l'assiganació s'ha incrementat un 9% en relació a l'any passat, fins als 486.146 euros, dels quals el 50% els aporta l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris