lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
23°

El Foment del Turisme fa costat a la Cambra en el conflicte amb Eivissa

El Parlament balear, a proposta del PSM, ha allargat tres setmanes el termini de presentació d'esmenes

B.P./E.D.Palma.
El president del Foment del Turisme de Mallorca, Àlvaro Middelmann, demana una solució no «gravosa» per la Cambra de Comerç de Mallorca en el conflicte pels béns patrimonials de la institució sorgit després que Eivissa i Formentera hagin demanat l'escissió.

En aquest sentit, Middelmann espera que el repartiment sigui «equitatiu» i s'ajusti al que cada Cambra aportà i ha aportat des que s'uniren l'any 1920, sense perjudici per a cap d'elles.

Des de la nova junta del Foment es mostren preocupats per aquesta situació i per allò que pot passar, tenint en compte que hi ha serioses diferències quant a la distribució dels béns. Més encara quan la Cambra de Comerç dóna suport al Foment i hi té un representant, el vicepresident Joan Gual de Torrella, candidat a substituir Miquel Lladó al capdavant de la Cambra en pocs mesos.

Com va avançar Diari de Balears, el Parlament de les Illes Balears ha admès a tràmit una proposició de llei que reclama per a la nova cambra d'Eivissa una part de la seu que la institució té al carrer Estudi General Lul·lià.

El termini per a la presentació d'esmenes finalitzava dijous passat. No obstant això, a proposta del PSM, el termini s'ha allargat tres setmanes més, període durant el qual els partits polítics hauran de fixar quina és la seva posició.

La Cambra de Comerç de Mallorca s'oposa al repartiment recollit a la proposició de llei del Consell d'Eivissa i Formentera i afirma que no ha estat consultada per determinar com es fa el repartiment dels béns entre les dues entitats.

Després de reunir-se amb el president Matas, la Cambra de Mallorca començà a treballar en una contraproposta que preveu el pagament d'una determinada quantitat econòmica a l'entitat cameral pitiüsa.

Els promotors d'aquesta han assegurat que els mallorquins no s'han reunit amb ells per aclarir les diferències.

Mentrestant, els grups de l'oposició comencen a demanar al conseller Cardona que exerceixi el seu paper d'àrbitre en aquest conflicte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris