nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La meitat dels habitants de Son Banya són infants o adolescents

Fins a 182 menors estan empadronats en el «supermercat de la droga»

Quasi la meitat de la població empadronada al «supermercat de la droga», Son Banya, és menor d'edat. Concretament, segons les darreres dades del padró d'habitants de l'Ajuntament de Palma, referides a l'1 de gener del 2006, el 46'79 per cent dels 389 veïns residents al barri de Son Riera, que en la seva totalitat correspon al poblat gitano esmentat, té entre 0 i 19 anys. De fet, es tracta de la zona amb la població més jove de Palma i possiblement de tot Balears.

A més, si detallam un poc més la recent radiografia extreta per l'Ajuntament de Palma, ens adonem que hi ha 126 menors de 13 anys, és a dir, que els infants suposen un de cada tres veïns. Els altres 56 que falten per arribar als 182 menors del poblat són adolescents. Aquesta proliferació d'infants i joves a Son Banya es deu principalment al fet que la seva població adulta és una de les que té una major taxa de fecunditat.

Tanmateix, d'aquesta situació no se'n derivaria cap problema, ans al contrari, seria una bona notícia, si no fos perquè aquests menors estan creixent en un ambient delictiu. De fet, els agents del Cos Superior de Policia i altres experts en el poblat han constatat que hi ha una dotzena de punts de venda mòbils al poblat; és a dir, que freqüentment canvien de domicili per evitar ser localitzats.

Pel que fa a les actuacions de les institucions en el tema específic dels menors, l'actual normativa no els permet gaudir de gaire marge de maniobra. Des de l'Institut de Serveis Socials de Mallorca, el director de l'àrea de Menors, Antoni Calvo, va explicar que el fet que sigui una barriada degradada no és motiu suficient, segons la legislació vigent, perquè els infants siguin separats dels seus pares i mares per tal que creixin en un ambient més idoni. En aquest sentit, l'Ajuntament de Palma és l'única institució que, a través dels seus serveis socials, pot actuar amb les famílies, inclosos els menors. Així i tot, Cort no ha pogut detallar encara a aquest diari quines tasques hi realitza.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris