cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els diputats al Congrés perceben uns 5.000 euros bruts mensuals

Antich, com a president d'una comissió, arriba fins als 6.110 euros

B.P.Palma.
Els diputats al Congrés elegits per les Illes Balears perceben una mitjana de 5.000 euros mensuals bruts, segons les dades proporcionades aquesta mateixa setmana per la institució.

Tots ells reben una «assignació constitucional» de 2.918,64 euros, sotmesa al règim general de retenció i tributació fiscal. S'hi ha d'afegir la indemnització de 1.702 euros per les despeses d'allotjament i manutenció a la capital espanyola. En total, la retribució mínima és, per tant, de 4.620 euros mensuals bruts.

A continuació, hi ha altres ingressos que depenen de les responsabilitats assumides en l'organització del Congrés. Al capdavant del rànquing se situa el secretari general dels socialistes illencs, Francesc Antich, que a més de diputat, és president d'una Comissió Parlamentària. Aquest càrrec li dóna dret a una suma de 1.484 euros mensuals en concepte de despeses de representació i, a més, disposa d'un assistent al seu servei. En total, Antich rebria mensualment 6.110 euros bruts.

A l'altre extrem, segons les dades que proporciona el Congrés, se situaria Maria Salom, que no ocupa cap dels càrrecs que donen dret a retribucions suplementàries.

La resta dels diputats balears són portaveus adjunts, vicepresidents de comissió, secretaris o portaveus adjunts. D'aquesta manera, reuneixen sumes que se situen al voltant dels 5.300 euros.

D'altra banda, a més d'un despatx propi, el Congrés proporciona a tots els diputats ordinadors portàtils i telèfons mòbils. L'aportació d'aquest material es justifica perquè «les convocatòries a les sessions de la Cambra es realitzen per correu electrònic i missatges SMS.

El Congrés del Diputats corre amb les despeses de transport, a més del pagament de dietes pels desplaçament oficials que hagin de realitzar tant en territori espanyol com a l'estranger.

De tota manera, s'ha de tenir en compte que els diputats no generen a favor seu el dret a la percepció del subsidi d'atur, ni són beneficiaris d'un sistema de jubilació específic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris