nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Les «low cost» entren en el sector del transport turístic per carretera

Empreses ofereixen serveis de 'transfer' a l'aeroport a preus barats

En contraposició a la davallada de preus del sector aeri per l'aparició de les companyies de baix cost, les low cost, les tarifes per traslladar-se de l'aeroport a l'hotel o a l'allotjament triat pels turistes són elevades.

En aquest sentit, algunes empreses, entre les quals es troben grans companyies del sector turístic, tenen o estudien posar en marxa serveis de transport organitzats per a turistes a preus assequibles, segons diferents fonts i la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm).

Mentre que un billet d'avió des del Regne Unit o Alemanya pot costar 60 euros, un sol trajecte des de l'aeroport a Cala Rajada ja és més car. A tot això s'ha d'afegir que el turisme individual té cada cop més pes, i lleva quota de mercat al paquet turístic, on el trasllat a l'hotel ja està inclòs. Així, aquestes noves companyies donarien la possibilitat al turista de reservar el mitjà de transport a un preu més barat des del propi país d'origen, tal com han fet amb la reserva del bitllet d'avió i de l'allotjament.

Fonts de la Fehm asseguren que aquest producte és «l'assignatura pendent del sector a Mallorca». Algunes d'aquestes empreses que podrien ser les «baix cost» del transport terrestre ja funcionen. Dins la web de l'Associació d'Hotelers de Capdepera, un link connecta ja amb un proveïdor d'aquests serveis. Es tracta d'organitzar bé amb taxi, cotxe, minibús o un autobús gran l'anada i tornada des de l'aeroport i cap a aquest.

Les aerolínies de baix cost han revolucionat el sector aeri i ara li toca el torn al transport turístic per carretera. Pels portals d'internet que venen hotels o bitllets d'avió suposaria donar un servei més, el paquet complet. Els principals perjudicats serien els taxistes, que veuran un descens important de la seva activitat si aquest nou producte funciona. Pels turistes, avantatges en preu i comoditat.

Els continus canvis dins el sector turístic, en la comercialització, els costums i les necessitats dels clients, fan que les empreses s'hagin d'adaptar a les noves demandes i crear nous productes atenent a aquestes modificacions dels viatges tradicionals. Països del Carib, Mèxic o els Estats Units compten ja amb aquest servei, que en poc temps pot tenir un desenvolupament important a Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris