nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Valcarce diu que la nova llei estatal serà per a tots els dependents balears

La secretària d'Estat de Serveis Socials inaugura una jornada del PSOE

J.T. / EFE.Palma.
La secretària d'Estat de Serveis Socials, Família i Discapacitat, Amparo Valcarce, es comprometé ahir a Palma que «totes les persones dependents, siguin les que siguin», seran ateses en el marc de la futura llei de dependència. Valcarce inaugurà la Jornada de Política Social a la Unió Europea, organitzada pels socialistes.

Després de la polèmica oberta entre el Govern central i l'autonòmic per la quantificació dels beneficiaris de la futura normativa -Madrid afirma que són 26.000 a l'Arxipèlag i segons l'Executiu balear, 56.000-, la secretària d'Estat advertí que «les estimacions són només això, estimacions». I assenyalà que els dependents de les Illes, beneficiaris potencials, no han de témer per res perquè aquest és «un dret de ciutadania» i «és per a tots».

En la mateixa jornada, també hi intervingueren Enrique Barón, diputat al Parlamement Europeu i antic president de la Cambra; i el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris de la UE, Joaquín Almunia. El comissari impartí una conferència en la qual exposà la possibilitat que l'Europa social també sigui de «dues velocitats», com passa amb l'euro, que només empren aquells estats membre que volen.

En l'àmbit econòmic, Almunia afirmà que si la proposta de nou Règim Especial Balear -REB- formulada pel president Jaume Matas afecta imposts sotmesos a directives continentals, la Comissió Europea s'hi haurà de pronunciar. Amb tot, deixà clar que desconeixia el model de reserva d'inversions de Matas. El mateix afirmà de la proposta de Madrid per deixar part de l'IVA en mans de les autonomies.

El comissari també considerà normal que es retallin els fons europeus destinats a l'Estat espanyol entre els anys 2008 i 2013, perquè durant aquest període superarà la mitjana europea de PIB per càpita. Per acabar, atribuí l'increment de l'IPC a la zona euro a l'augment dels preus del petroli.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris