lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Cirer nega que la proposta de can Domenge sigui una «provocació»

Justifica l'oferta d'HPP al solar del CIM en una «voluntat de servei»

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, negà ahir que l'oferta de l'Ajuntament de fer el 100% d'habitatges de protecció pública al solar de can Domenge «no és una provocació» dirigida al govern d'UM en el Consell de Mallorca. Cirer argumentà la intenció de Cort de construir 568 HPP en «una voluntat clara de servei a la ciutadania».

Lluny de criticar la fórmula de concurs públic del Consell, la màxima autoritat del govern municipal explicà que «apuntar-se a aquest concurs és una bona solució per intentar pal·liar el problema que tenen algunes persones per accedir a un habitatge». Tanmateix, la proposta de Cort és una més de la tretzena presentades per empreses privades. «Respectarem la decisió del Consell de Mallorca», indicà la batlessa.

Mentrestant, el grup de consellers del PSM a la institució insular anunciaren ahir que presentaran una moció per via d'urgència al ple de dilluns sobre l'alienació del bé immoble de can Domenge. Dijous passat acabà el termini de presentació de propostes per a l'adquisició d'aquest solar de 52.262 metres quadrats, valorat en 30 milions d'euros i ubicat entre l'avinguda General Riera i el camí de Jesús de Palma.

Els nacionalistes proposaran dilluns que el Consell de Mallorca declari desert el concurs per a la compra de can Domenga a fi de negociar amb el Consorci Palma XXI Habitatge, facilitant al màxim la creació de pisos protegits, àrees de zones verdes i equipaments socials.

Quant a la inicativa encapçalada per Cort, el Govern, l'Emop i Emaya, «no sembla raonable que la proposta social de les administracions públiques hagi de competir amb les propostes que pretenen el benefici privat, i encara menys que aquesta tria s'hagi de produir en base al plec de prescripcions vigent, el qual ignora tot criteri social», digué Antoni Alorda, portaveu del PSM en el Consell.

La batlessa no entrà a valorar la paralització de la tramitació de la modificació del pla general de Palma per a la construcció d'un nou hospital de referència a Son Espases Vell. Cirer es limità a indicar que «hem de ser molt escrupulosos. Com més clars i transparents siguem en el procés més tranquils i satisfets arribarem a l'objectiu final».

En aquest cas, la cap de l'equip de govern municipal manifestà que «si perquè les coses es facin bé hem d'esperar, esperarem». Quant al retard en la construcció de l'hospital, «no passa res»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris