cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Majorica tancà l'exercici de 2005 amb un benefici total d'1'5 milions d'euros

Obté un balanç positiu per primer pic des de la crisi i enguany preveu arribar als 3'5 milions

Després d'anys a la deriva i gairebé enfonsat, el vaixell insígnia de la indústria de Manacor sembla emergir i reprendre el rumb. Els resultats econòmics de 2005 així ho demostren. El grup Majorica tancà l'exercici amb un total d'1'5 milions d'euros de beneficis en un any que començà amb situació de suspensió de pagaments que no s'aixecà fins al seu equador.

La facturació entre el mes de gener de 2005 i el de 2006 augmentà un 32 per cent, un percentatge que segons explicà ahir a Diari de Balears el director de Majorica a Manacor, José Escobar, «fou un 17 per cent superior al que havíem previst inicialment».

Escobar volgué destacar que aquests beneficis s'han produït en un any en el qual l'empresa ha fet una inversió d'1'3 milions d'euros en publicitat i màrqueting i també en el trasllat de la fàbrica des de Via Majorica al polígon industrial després de la venda dels terrenys del centre urbà a la immobiliària Rústic.

Així i un cop sanejada l'empresa, la directiva de Majorica mira el futur amb optimisme ja que, de fet, per a l'any 2006 ha previst uns beneficis de 3'5 milions d'euros. És a dir, 2 milions d'euros més que a l'any 2005.

A tot això, Escobar digué que a hores d'ara Majorica és «una empresa sanejada que va cap endavant. Els núvols del passat comencen a dispersar-se». La situació actual «és positiva per Manacor i per tot el seu entorn». Així mateix, Escobar anuncià que els propers mesos l'empresa presentarà la nova col·lecció de primavera-estiu que estarà formada per 150 noves peces.

D'altra banda, el director de Majorica no volgué fer valoracions sobre la injecció de capital de 4 milions d'euros que segons els sindicats i administracions ha de fer l'empresa per complir el protocol que signaren per salvar la crisi i pel qual han fet diferents requeriments notarials. «Aquest tema s'està acabant de tractar i quedarà resolt d'aquí a poc temps per a totes les parts. No vull dir res més perquè seria especular».

Escobar es referí també als temors dels treballadors sobre la possible marxa de l'empresa de l'Illa davant la venda del patrimoni de Majorica. «Les coses subjectives depenen de cada persona ara les objectives són que s'està invertint i també les dades d'evolució de la companyia», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris