cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

UGT prepara demandes civils i penals contra els administradors de Yanko

El sindicat vol que els treballadors facin el mateix de manera individual

M.J./M.M.Palma/Inca.
Els serveis jurídics del sindicat UGT estan recollint informació per demandar els administradors de l'empresa Yanko tant per civil com per penal, segons va anunciar ahir el secretari d'acció sindical, Manuel Pelarda.

El dirigent sindical va informar que UGT demandarà els propietaris de l'empresa mallorquina com a sindicat i va indicar que espera que cada un dels treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació facin el mateix de manera individual.

Manuel Pelarda no va precisar els fets concrets objecte de demanda. Va afirmar que «els nostres serveis jurídics els estan preparant tot i que no renunciam a res». Va admetre, això no obstant, que un dels fets analitzats pels advocats del sindicat és la venda de la fàbrica de Llucmajor dos dies abans que la propietat presentàs concurs de creditors al Jutjat del Mercantil de Palma. Aquesta fàbrica de Llucmajor estava a nom d'una empresa participada per Yanko, que a la vegada la tenia llogada.

Tant el sindicat UGT com també CC OO dubten de la legalitat d'aquesta operació, encara que en el cas de CCOO prefereixen esperar que els administradors concursals i el jutge es pronunciïn sobre la situació de l'empresa de calçat mallorquina en l'actual procés de liquidació en què es troba.

Cal recordar que els propietaris de Yanko van presentar a finals d'octubre concurs de creditors en el qual van anunciar un passiu de 12 milions d'euros i un expedient de regulació de 93 llocs de treball.

Després de la negativa dels creditors a donar per bo el pla de viabilitat presentat per la propietat encapçalada per l'empresari Xavier Camps van sol·licitar al jutge la liquidació de l'empresa. Així, l'única sortida perquè l'activitat de l'empresa quedi a l'Illa, segons han admès els sindicats i el Govern, és que es trobi un nou comprador per a l'empresa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris