cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Els socialistes donaran suport a l'ampliació de la incineradora

Aprovaran el Pla de residus un pic acceptades les seves al·legacions

Els socialistes de Mallorca donaran suport a l'ampliació de la planta incineradora de residus i a l'ús de cendres i escòries per a la construcció i les carreteres. En la comissió informativa del Consell de Mallorca, realitzada ahir, el PSIB coincidí amb PP i UM i votà a favor de la modificació del Pla de residus, que el ple de dilluns ha d'aprovar de manera definitiva.

El canvi de vot dels socialistes -en l'aprovació incial votaren en contra de la modificació del pla- es produeix després que els responsables del departament de Residus del Consell hagin acceptat totes les al·legacions presentades per aquest grup. Això vol dir que el Consell es compromet a crear un consorci amb tots els ajuntaments de Mallorca per avançar en la recollida selectiva de residus urbans.

Palma, on viu més de la meitat de la població, tindrà un pes específic en aquest consorci perquè, segons els socialistes, si no s'ha avançat més en aquest camp és perquè l'Ajuntament de Ciutat no s'hi ha implicat. A més, s'establirà un sistema de premis i sancions per als ajuntaments de manera que paguin menys taxes de residus aquells que més reciclen.

Finalment, segons informaren ahir els socialistes Cosme Bonet i Antoni Alemany, el nou pla de residus preveurà la possibilitat de tancar forns d'incineració si, a través de la recollida selectiva o el reciclatge, s'aconsegueix disminuir la quantitat de residus a incinerar. Tot i aquestes al·legacions, cal tenir en compte que la modificació del Pla de residus preveu duplicar els dos forns que actualment té la planta incineradora de Son Reus.

Pel que fa a l'ús de les cendres de la incineradora per fer carreteres o com a material de construcció, finalment s'ha arribat a un acord entre el Consell i la Conselleria de Medi Ambient del Govern, segons el qual la institució insular podrà reutilitzar les cendres sempre que prèviament sol·liciti l'autorització del departament que dirigeix Jaume Font. Així ha quedat recollit finalment en el Pla de residus que dilluns aprovarà definitivament el ple del Consell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris