cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Els pescadors i mariners volen recuperar l'ús de la Casa del Mar

Reclamen que aculli un centre de formació de referència a Mallorca

El col·lectiu de pescadors i mariners mercants de la comarca del Llevant ha iniciat una recollida de signatures amb l'objectiu d'evitar que la Casa del Mar de Porto Cristo sigui cedida a altres administracions com ara l'Ajuntament de Manacor o la Conselleria de Salut.

El primer pis de la Casa del Mar és utilitzat com a centre de salut i ara a la planta baixa s'hi ha traslladat la seu de l'associació de la tercera edat, ja que la seva antiga seu ha estat enderrocada per construir-hi el primer PAC de la zona costanera.

Davant aquesta situació, els professionals de la mar veuen que un espai destinat al seu gremi, ja que és propietat de l'Institut Social de la Marina del Ministeri d'Assumptes Socials, s'està cedint a altres administracions. «Volem que aquest edifici sigui utilitzat pels professionals de la mar. Ens sembla bé que ara de manera temporal sigui usat per la tercera edat i pels metges, però quan aquests siguin traslladats al nou centre de salut esperam que donin a la Casa del Mar un ús per als professionals», informen.

En aquest sentit i en referència que en el nou centre de salut s'hi ha d'habilitar un espai per a la gent gran del port, afirmen que «hem sentit rumors que quan acabin les obres i els metges abandonin el primer pis de la Casa del Mar, intentaran convèncer la tercera edat perquè quedin a l'edifici usant-ne també el primer pis».

Així mateix, els devers 90 impulsors de la recollida de signatures sol·liciten que la Casa del Mar aculli un centre de formació que sigui el de referència a Mallorca per «donar la importància marítima i marinera que es mereix a Porto Cristo».

D'altra banda, els pescadors i mariners volen recuperar serveis que han anat perdent amb el pas del temps, com ara les revisions mèdiques o el despatx amb un funcionari de Capitania Marítima, on podien realitzar els tràmits administratius i burocràtics. «Ara ens hem de traslladar a Palma per qualsevol cosa i perdem moltes hores. Nosaltres la feina la tenim a la mar i no a les oficines de Palma», precisaren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris