nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els grans constructors pugnen amb 13 ofertes per fer Can Domenge

Empreses de Grande, Ferrero, Núñez o Sastre figuren entre les 32 que opten al solar

Les principals empreses constructores i promotores de les Balears i algunes de les més importants de la Península pugnen per comprar i per urbanitzar el solar de Can Domenge, situat devora el Psiquiàtric de Palma i de 52.262 m2, que el Consell ha tret a concurs per 29'2 milions. Atretes per les possibilitats del cèntric solar i per un preu que l'oposició troba molt inferior al de mercat, 32 empreses s'havien presentat agrupades en 13 ofertes diferents per comprar el solar i per construir-hi fins a 600 pisos.

Entre les ofertes presentades, se'n troben de societats vinculades al president d'Air Europa, Eugenio Hidalgo; a Josep Lluís Núñez, expresident del Barça; i al president del Mallorca, Vicenç Grande. A més d'empresaris locals com Fausto Ferrero, Mateo Sastre, Javier Cabotá o Pedro Ferrá Tur, entre altres.

I entre els projectes arquitectònics, destaquen els signats per arquitectes prestigiosos com Jean Nouvel, que dissenyà la torre Agbar de Barcelona o l'ampliació del Museu Reina Sofia de Madrid; Patxi Mangado, que guanyà el concurs per al Palau de Congressos; o Carles Ferrater, autor de l'estació de Saragossa.

Una de les propostes amb més participació local és la que integren societats vinculades a Eugenio Hidalgo, Javier Cabotá, Pedro Siles, Antoni Ferrer i Vicenç Grande, entre altres. Un altre dels que més força han aconseguit, Mateo Sastre, es presenta amb Juan Matemalas, que fou president dels promotors.

Dues empreses locals, Llull Sastre i Jaime Bibiloni formen una UTE; el promotor Fausto Ferrero formula una proposta amb Patxi Mangado com a arquitecte; i l'expresident dels constructors, Pedro Ferrá Tur, també realitza una oferta amb la catalana Sacresa, que firma l'estudi de Nouvel.

Caixa Catalunya s'integra en una UTE que disposa dels serveis arquitectònics de Carles Ferrater. L'expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, i Iberdrola Inmobiliaria també s'hi presenten. Reina; Construcciones Balamen, vinculada a José Miguel García, conseller del Mallorca; l'aragonesa Promociones Nicuesa i la valenciana Gesfesa Edifesa completen les ofertes.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, considerà un èxit el concurs i, tot i les crítiques per l'exigüitat dels terminis, assegurà que la presentació de 32 empreses demostra que eren suficients. Sobre el projecte formulat pel Govern i per Cort -l'únic d'una Administració-, Munar recordà que Cort vengué «sis Can Domenges» a principi de legislatura, en lloc de fer-hi habitatges socials com proposa ara, i es comprometé a oferir totes les «facilitats» a Cort per tramitar els projectes d'habitatge social que enviï. Fins d'aquí a prop de dos mesos no se sabrà qui ha guanyat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris