cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Rotger es desmarca de Rajoy i diu que la unitat d'Espanya no perilla

El president del PP de Mallorca confia que s'aprovi l'Estatut balear

R. GALLEGO. / EFE. Palma.
Una vegada més, Pere Rotger es desmarca de la línia oficial del seu partit. El president del PP de Mallorca i del Parlament balear assegurà ahir que l'Estatut català no fa perillar la unitat de l'Estat espanyol, a diferència del que sosté el líder de la formació, Mariano Rajoy.

Durant una roda de premsa en la qual oferí una valoració de l'activitat parlamentària, Rotger es mostrà d'acord amb la iniciativa del PP de recollir firmes per tota la geografia estatal amb l'objectiu d'impulsar un referèndum sobre els efectes de la reforma esmentada. A continuació, aclarí que aquest suport respon al fet que «caminam cap a un altre model d'Estat, i els ciutadans de totes les comunitats autonòmes tenen dret a opinar-ne».

En relació amb una altra reforma estatutària, la balear, el també batle d'Inca manifestà el seu optimisme. Així, expressà el convenciment que el procés s'accelerarà i el text serà aprovat pel Parlament autonòmic abans que finalitzi aquesta legislatura.

Convé recordar que es preveu reprendre avui mateix les tasques de la ponència de la Cambra sobre la norma marc balear. Rotger no es mostrà tan optimista a l'hora de parlar de la creació del Síndic de Greuges. «No veig gens de voluntat política per impulsar aquesta figura», sentencià.

D'altra banda, el president del Parlament assenyalà que el pròxim període de sessions es veurà marcat per «una gran activitat legislativa». En aquests moments es tramiten set projectes de llei, que es convertiran en regulacions d'«àmplia repercussió social». Rotger comentà que l'any passat se'n presentaren dotze, quatre més que en l'exercici anterior. També foren més les proposicions de llei registrades l'any passat, nou, mentre que durant el 2004 només se'n debateren cinc.

Per acabar, recordà que el 2005 s'aprovaren tretze normatives, entre les quals esmentà la de drogodependències i altres addiccions, la de coordinació de policies locals i la relativa a la conservació d'espais de rellevància ambiental -LECO-.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris