nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Alzamora: «No tenia intenció de presentar-me, però no som un home del Govern»

El president de Sa Nostra es defineix independent

Fernando Alzamora (Palma, 1944) és el nou president de Sa Nostra. Diu que la presidència ha de ser institucional, sense sou, i ell continuarà amb la seva feina. Reconeix que sense la intervenció del Govern ell no seria president, però es reivindica independent i no es creu un home del Govern.

-Què és el primer que fareu com a president de Sa Nostra?
-Nosaltres pretenem tornar al punt on vàrem quedar i continuar la feina que ha portat la institució al lideratge de l'economia balear.

-Deis que la vostra prioritat és recuperar la pau social a Sa Nostra. És que fins ara no n'hi havia?
-No. Aquí no hi ha hagut cap guerra. Hi ha hagut malentesos i confusions que no han estat oportuns per a la situació actual, però de pau social n'hi ha i n'hi haurà. Aquesta és una de les meves prioritats, perquè la col·laboració entre les persones és fonamental per a qualsevol iniciativa.

-Es pot ser president de Sa Nostra amb els empleats en contra?
-No hi ha cap llei que digui això ni el contrari. Cadascú té la seva responsabilitat i els seus deures. Els treballadors en tenen uns i els directius uns altres, però és evident que són destins paral·lels. En un moment donat es pot produir una divergència, però al final tots feim feina pel mateix objectiu.

-Com explicaríeu a una persona que ha estat un mes de vacances fora de Balears per què vós sou president i Llorenç Huguet no.
-Li diria que a la vida passen coses imprevistes, que no estan en el guió. El món fa voltes i hi ha moments que surten qüestions que modifiquen actituds. Aquí s'han produït uns fets que han modificat actituds.

-Si vós sou president és perquè l'Executiu ha intervengut en el procés d'elecció. Creis que us pot quedar l'etiqueta d'home del Govern?
-Jo sempre m'he tengut per una persona completament independent i que mai no ha tengut cap tipus de vinculació en política. Reconec que si jo som president és per aquests fets, això està claríssim, perquè jo no tenia cap intenció de presentar-m'hi, però jo no som un home del Govern.

-I com es garanteix la independència de Sa Nostra després de la intervenció de l'Executiu?
-Durant 125 anys l'entitat ha estat el que ha estat perquè és independent i ho demostra cada dia. Tots els qui fan feina aquí són professionals i només tenim un objectiu, que és servir Sa Nostra.

-Els quatre vots en blanc que rebéreu ahir eren per a vós o per al conseller Ramis d'Ayreflor?
-No ho sé.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris