cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

La pèrgola de vidre podia generar 'efecte hivernacle' entorn del parc

Cort no autoritzarà mai torns de 24 hores a les obres de soterrament

La tinent de batle de Medi Ambient, Catalina Terrassa, afegí ahir un nou argument a la supressió de la pèrgola de vidre i ferro del projecte d'execució del parc de les Estacions. Terrassa explicà que havia estat retirada pels seus «inconvenients de manteniment i neteja, a més d'un indesitjat 'efecte hivernacle' entorn del parc de les Estacions».

És a dir, que l'element més emblemàtic del treball de l'arquitecte Juan González de Chávez no hagués servit més que per encalentir l'ambient. Una altra pèrgola de fusta, més econòmica i menys pesada que la de Chávez, ocuparà el seu lloc. El Govern rebutjà la proposta perquè la superfície del parc no era massa segura per suportar una estructura de ferro i vidre.

Ahir, la Junta de Govern aprovà «amb prescripcions» el projecte d'execució del parc de les Estacions. És a dir, s'ha de preveure la reconstrucció del pont del tren en el seu lloc original, amb possibilitat de modificar-ne l'amplada per permetre tres carrils a Gabriel Maura -tot i que aquesta és una opció que rebutgen tant Arca com la Plataforma pel parc de les Vies-. Una altra de les prescripcions fa referència a les zones enjardinades del parc, les quals hauran de tenir metre i mig de terra a fi de permetre la progressió de les espècies arbòries.

Quant a l'ampliació d'horaris a les obres de soterrament, la responsable municipal indicà que «l'Ajuntament no autoritzarà mai torns de 24 hores al corredor ferroviari, només l'ampliació dels horaris durant un determinat període de temps i en funció de les necessitats plantejades». Catalina Terrassa comentà la dificultat per combinar la marxa de les obres i el benestar dels veïns.

Per acabar, el regidor del PSOE a Cort, José Antonio Santos, reiterà la seva oposició a la reconstrucció del pont i a les modificacions del parc de les Estacions. Santos reclamà al PP que s'aturi de fer «més barbaritats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris